Skocz do zawartości

[licznik] CC-VL810 Velo 8 czy Author CAT-8?

daro121

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem na etapie kupienia licznika do roweru. Nie mam za dużego budżetu, a nie chciałbym kupić jakiegoś dziadostwa. Zastanawiam się nad dwoma modelami. Są to CC-VL810 VELO 8 i AUTHOR CAT-8. Dostępne są u mnie w mieście za nie wielką cenę, a mają funkcje które mnie interesują. I teraz mam dylemat czy brać któregoś z ww liczników czy np dopłacać 30 zł do SIGMY 906. Jeszcze chciałbym dodać, że nie jestem jakimś tam wielkim rowerzystą. Jeżdżę rekreacyjnie w weekendy.

Proszę o polecenie mi jakiegoś dobrego, solidnego sprzętu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

Jeśli z tych dwóch to od mojej strony powiem: Bierz Authora. Ostatnio była okazja kupienia za dwie dyszki, całkiem bajeranckiego i dobrego licznika rowerowego w sieci sklepach Lidl. Może jak do któregoś pojedziesz to jeszcze załapiesz.

Napisano

Ja kupiłem 3 tygodnie temu właśnie CatEye Velo 8 i mogę Ci go z czystym sumieniem polecić. Wyświetlacz ma wyraźny, funkcje te co trzeba (wg mnie niepotrzebne kalorie), wszystko chodzi w porządku. Za jego wadę uznać można to, że po wyjęciu baterii traci dystans całkowity, którego nie można ponownie wprowadzić. Licznik kupiłem właśnie po takim z Lidla, który po sezonie był do wyrzucenia - szkoda było na niego wydać 20 zł. Jak chcesz coś więcej wiedzieć na temat Velo 8 pisz.

Napisano

Velo 8 mam od trzech lat w zimowce, mimo trudnych warunkow dziala caly czas jak zloto. Author nie wiem, nie znam, nie kupilbym, tym bardziej ze Velo 8 jest tani. Sigmy tez bym nie kupil, juz szczegolnie gdybym musial doplacac. Moim zdaniem Sigmy sa o wiele gorsze od Cateye'a tak pod wzgledem jakosci wykonania, jak i ergonomii (no i te slynne gumki ;)).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...