Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Podczas pedałowania w przerzutce z przodu widac jak łańcuch jedzie raz w lewo raz w prawo. Suport na kwadrat i to widac + mało sztywna rama W przerzutce sa 2 sruby H i L, odkręć delikatnie ta bliżej ramy chyba L i powinno pomoc. ewentualnie popuścić linke deliktanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Mam jeszcze pytanie o wolnobieg - chyba się rozkręca . Przy wolnobiegu jest plastikowe kółko, nie wiem do czego służy - chyba żeby łańcuch gdyby spadł nie potarmosił szprych. W każdym bądź razie kiedyś to kółko trudno było ruszyć. Teraz natomiast można je luźno wprawiać w ruch . Wolnobieg sie poluzował czy co się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 2 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Ten protektor nie ma nic wspólnego z wolnobiegiem. To osobny element, który przy dobrze wyregulowanej przerzutce jest zbędny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 No to można wywalić 1. A wolnobieg trzeba jakoś bardziej konserwować poza myciem? W sensie rozkręcić, coś posmarować, itd itd? 2. Jeszcze chyba z kołem mam problem, no ale nie wiem Niedawno miałem luz w kołach (można było nimi ruszać na boki), dokręciłem je żeby było dobrze, przy okazji wyczyściłem i nasmarowałem łożyska (poza tymi przy wolnobiegu bo trudno je wyciągnąć) smarem plastycznym ŁT-43. No i w tylnym kole, coś lekko chrobocze - jak trzymam koło i nim pokręcę to czuć w rękach jakby skrobało i lekko blokowało --> oś(?) koła którą trzymam wyrywa mi z palców - ciągnie pulsacyjnie w kierunku kręcącego się koła. Nie wiem czy dosyć zrozumiale napisałem. Może tak ma być, ale prosiłbym o rozwianie wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 1. Suport maszynowy ma opór podczas kręcenia pedałami? Czy powinien bardziej na luzie chodzić? Bo korba u mnie 2 razy się obróci i koniec. 2. Mój suport dziwnie wygląda (chyba), z jednej strony tak jakby był dokręcony za mocno, z drugiej niedokręcony. W ogóle to myślałem że to ITA bo mufa ma 17cm, ale widze jakiś napis BSA, no ale nie wiem. Zdjęcia: http://img18.imageshack.us/img18/8068/img79971.jpg http://img59.imageshack.us/img59/359/img79952.jpg Tak ma być? Suport montowali mi w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 14 Maja 2010 Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Kołnierz opiera się o mufę z prawej więc tak ma być. Ale ta linka tak ma nie być! Brakuje Ci ślizgu. Opór zawsze jakiś na łożyskach będzie. Wytrze się z czasem, a potem dostanie luzów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.