Skocz do zawartości

[Stery] Problem z montażem

djwiocha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam taki problem, a właściwie to nie ja tylko mój kolega, ostatnio kupił sobie używaną ramę Leader Fox Cocaine taka jak tutaj tylko że 16". A też amortyzator Sr Suntour 7500 z gwintowaną rurą sterową. I właśnie tutaj rodzi się problem, czy da się założyć jakiekolwiek stery tak zęby to ze sobą grało, bo z tego co wiem to do takiej główki jak na zdjęciach które załączyłem poniżej pasują tylko stery w systemie Perdido (dowiedziałem się o tym w tym miejscu ) a z tego co wiem to na gwintowana rurę sterową tego się nie założy. I teraz mam pytanie. Czy da się jakkolwiek zrobić tak żeby założyć ten wideł do tej ramy?

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

Zdjęcie 3

Zdjęcie 3

Myślałem też oz zmianie rury sterowej na kompatybilną ale nie wiem czy to było by w jakiś sposób możliwe.

Napisano

Do Cocainy wchodzą zwykłe ahead półzintegrowane. Prawdopodobnie można wsadzić gwintowaną rurę w stery ahead, ale nie jestem do końca pewien. Ważniejsza jest średnica rury. Jeśli się zgadza, a gwint zaczyna się ponad główką to powinno się dać tak zamontować.

• Mod Team
Napisano

Hmmmm jak nie znajdziesz sterów gwintowanych do tej ramy będziesz miał problem. Co prawda da sie załozyć mostek na ten gwint ale to nie będzie miłe dla mostka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...