tomgda Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Hey. Walcze co jakiś czas z moim przednim hamulcem DEORE BR-M535 i już mnie to doprowadza do nerwa. Problem w tym też cały czas jedna z krawędzi obydwóch klocków ciągle dotyka do tarczy. W ogóle klocki nierównomiernie sie ścierają. Jedna strona klocków jest już zjechana do blachy a druga w połowie. Kombinowałem już z ilością płynu, odpowietrzaniem itd. Ciągle tłoczki ustawiały się w swoim położeniu i sytuacja sie powtarzała. Nie moge za cholerke wycentrować położenia zacisku bo tłoczki zawsze ustawią się tak że jedna z krawędzi klocków będzie nie wystarczająco się cofać przy puszczaniu klamki i tym samym cały czas dotykać w jakimś stopniu do tarczy. Tył działa elegancko i klocki równomiernie wracają do początkowego położenia i nie ma żadnego obcierania czy nierównomiernego ścierania. Myślałem że może dać jakąś większą, mocniejszą tą blaszke (rozpórke) między klockami ?
Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 23 Kwietnia 2010 Wygląda na to że jeden tłoczek porusza sie ciężej od drugiego stąd problem. trzeba rozebrać, wyczyścić ładnie i poskładać. Powinno pomoc.
tomgda Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Napisano 23 Kwietnia 2010 Jak sie nazywa ta blaszka rozpychająca klocki hamulcowe w zacisku ? i gdzie tego szukać ? hmm gdy zdjełem klocki i popatrzałem na ruch tłoczków to niby wszystko ok. Ładnie równo chodzą. Nie wiem dlaczego klocki nie równo sie zużywają i są położone pod kątem do powierzchni tarczy w trakcie codziennej eksploatacji
rzymo Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Jak sie nazywa ta blaszka rozpychająca klocki hamulcowe w zacisku ? i gdzie tego szukać ? Jaka blaszka? W hydrauliku? hmm gdy zdjełem klocki i popatrzałem na ruch tłoczków to niby wszystko ok. Ładnie równo chodzą. Nie wiem dlaczego klocki nie równo sie zużywają i są położone pod kątem do powierzchni tarczy w trakcie codziennej eksploatacji Najlepiej byłoby rozebrać zacisk, sprawdzić stan tłoczków i uszczelek, wyczyścić i złożyć do kupy
tomgda Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Napisano 23 Kwietnia 2010 Jaka blaszka? W hydrauliku? hmm a Deore BR-M535 występują w wersji mechanicznej ?? rozłożę i będę czyścił zobaczymy czy pomoże. Wykonał bym też z chęcią własnoręcznie blaszkę o większej sile i powierzchni rozpychu klocków. Ktoś to może już robił ?
rzymo Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 hmm a Deore BR-M535 występują w wersji mechanicznej ?? O tym piszę Chodzi Ci o tę chudą sprężynkę?
afly Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 O tym piszę Chodzi Ci o tę chudą sprężynkę? Chyba o to chodzi :
tomgda Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Napisano 23 Kwietnia 2010 Chyba o to chodzi : trafiłeś afly generalnie chodzi o taką blaszke sprężynka to chyba nie jest Tylko ja mam takie blaszki ?
afly Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Tylko ja mam takie blaszki ? Każdy ma takie "blaszki", ale one są z tego co wiem tylko razem z klockami sprzedawane, w zestawach
rzymo Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Tylko ja mam takie blaszki ? Nie, w każdym hamulcu tarczowym są. Dobrze zrozumiałem, że myślisz, że te blaszki są odpowiedzialne za cofanie się klocków?
tomgda Napisano 24 Kwietnia 2010 Autor Napisano 24 Kwietnia 2010 Dobrze zrozumiałem, że myślisz, że te blaszki są odpowiedzialne za cofanie się klocków? Tak mi sie wydaje ponieważ po zdjęciu klocków widać że tłoczki cofają się głęboko i poprawnie.
nieborak Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 Jak sie nazywa ta blaszka rozpychająca klocki hamulcowe w zacisku ? i gdzie tego szukać ? To się chyba nazywa motylek. Popytaj po serwisach, może będą mieli. Z której strony bardziej szlifuje? Jeśli od strony piasty to możesz dać widelec do "planowania" otworów pod zacisk.
rzymo Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 Tak mi sie wydaje ponieważ po zdjęciu klocków widać że tłoczki cofają się głęboko i poprawnie. Te blaszki służą tylko do utrzymywania klocków w pewnej odległości od tarczy, w momencie gdy nie hamujesz - żeby klocki nie latały w zacisku i nie ocierały o tarczę. Próbowałeś kiedyś rozepchać tłoczki, np. po zbytnim ich wysunięciu? Jeśli tak, to porównaj sobie siłę potrzebną do wciśnięcia tłoczków do siły potrzebnej do ściśnięcia tej blaszki - jest różnica?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.