MajoG Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Hejka, No właśnie, jak z to jest z regulacją w tym modelu. Czy robi się to tylko na jednej goleni, czy na drugiej też? Pytam bo kolega ma taki i szczerze mówiąc nie wiem. Rozchodzi się o to, że tylko po jedna śruba ma "motylek". No i teraz pytanie czy reguluje się z obu stron i jeśli tak to jak? Z góry dzięki Pozdrawiam Grzesiek M.
Larry Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 "Robi się to" tylko z jednej strony. IMO ta regulacja za wiele nie daje.
MajoG Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Napisano 22 Kwietnia 2010 Czyli regulujemy tylko jedną sprężynę a druga tak jak fabryka? Czy ta niesymetryczność ma jakiś wpływ na amortyzację? Pozdro
Fenthin Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 W XCT sprężyna jest tylko w jednej goleni, więc nie ma czego regulować w drugiej.
Mod Team Puklus Napisano 22 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 22 Kwietnia 2010 W XCT sprężyna jest tylko w jednej goleni, więc nie ma czego regulować w drugiej. I dlatego jest tylko jeden "regulator" .
stefan2810 Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Miałem ten amortyzator i nie wiem jak u innych ale u mnie to ta regulacja nic nie dawała. Trzeba było najpierw na maxa w "+" lub na maxa w "-" żeby poczuć (w ciszy i spokoju na super skupieniu) jakąś różnicę i to nie wielką. To jest bajer a nie regulacja.
MajoG Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Napisano 22 Kwietnia 2010 W XCT sprężyna jest tylko w jednej goleni, więc nie ma czego regulować w drugiej. A co jest w drugiej?
iras76 Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 Trzeba było najpierw na maxa w "+" lub na maxa w "-" żeby poczuć (w ciszy i spokoju na super skupieniu) jakąś różnicę i to nie wielką.. DOBRE
Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 23 Kwietnia 2010 W tych tanich widelcach zeby odczuć różnicę na preloadzie trzba amora zalać olejem, bo zastosowany smar jest raczej średnio odpowiedni. viechooo może potwierdzić
viechooo Napisano 23 Kwietnia 2010 Napisano 23 Kwietnia 2010 Tak, mogę. Zalałem swojego Spinnera Grind'a i różnica jest znaczna, aczkolwiek zrobiłem to wczoraj i nie chcę jak na razie chwalić słońca przed zachodem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.