Skocz do zawartości

[amortyzator przód] XCT V2 - regulacja

MajoG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejka,

No właśnie, jak z to jest z regulacją w tym modelu. Czy robi się to tylko na jednej goleni, czy na drugiej też?

Pytam bo kolega ma taki i szczerze mówiąc nie wiem. Rozchodzi się o to, że tylko po jedna śruba ma "motylek".

No i teraz pytanie czy reguluje się z obu stron i jeśli tak to jak?

Z góry dzięki

Pozdrawiam

Grzesiek M.

xct.jpg

Napisano

Czyli regulujemy tylko jedną sprężynę a druga tak jak fabryka?

Czy ta niesymetryczność ma jakiś wpływ na amortyzację?

Pozdro

• Mod Team
Napisano

W XCT sprężyna jest tylko w jednej goleni, więc nie ma czego regulować w drugiej.

I dlatego jest tylko jeden "regulator" .

Napisano

Miałem ten amortyzator i nie wiem jak u innych ale u mnie to ta regulacja nic nie dawała. Trzeba było najpierw na maxa w "+" lub na maxa w "-" żeby poczuć (w ciszy i spokoju na super skupieniu) jakąś różnicę i to nie wielką. To jest bajer a nie regulacja.

Napisano

W XCT sprężyna jest tylko w jednej goleni, więc nie ma czego regulować w drugiej.

A co jest w drugiej?

Napisano

Trzeba było najpierw na maxa w "+" lub na maxa w "-" żeby poczuć (w ciszy i spokoju na super skupieniu) jakąś różnicę i to nie wielką..

DOBRE :(

• Mod Team
Napisano

W tych tanich widelcach zeby odczuć różnicę na preloadzie trzba amora zalać olejem, bo zastosowany smar jest raczej średnio odpowiedni.

viechooo może potwierdzić :)

Napisano

Tak, mogę. Zalałem swojego Spinnera Grind'a i różnica jest znaczna, aczkolwiek zrobiłem to wczoraj i nie chcę jak na razie chwalić słońca przed zachodem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...