Skocz do zawartości

[wyprawy] Organizowanie noclegów - informacje jak i gdzie

Pablo001

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od tego roku robię trasy około 100km, chciałbym natomiast ruszyć gdzieś dalej - na razie po Polsce, co nieco zwiedzić i machnąć kilka setek.

Moje pytanko, jak organizujecie sobie noclegi, gdzie ich szukać? I jeżeli namiot to jak, gdzie?

każde info na wagę roweru :rolleyes:

bo ja chwilowo :)

Tanio i zazwyczaj ok są schroniska młodzieżowe, jak masz karty zniżkowe to wychodzi kilkanaście zł, za pokój, dostęp do kibelka,prysznica, kuchni, itp.

Pola namiotowe i kempingowe - zazwyczaj też kilkanaście zł, ale uważam że lepiej spać na dziko, mimo wszystko bezpieczniej :thumbsup: ale do tego trzeba się przyzwyczaić

dzięki za info, tak też podejrzewałem, że na dziko chyba najlepiej.

I pytanie, w schronisku jak zabezpieczacie rower?

Bo na campingu, to chyba trzeba z nim spać :(

Zagadujesz do właściciela i już. Zawsze dostawaliśmy zamykaną komórkę/pomieszczenie na campingu i w schronisku. Do tego spięcie linką/Ulockiem.

Ja w tamtym roku podczas mojej pierwszej wyprawy spałem w namiocie na polach, w schronisku młodzieżowym (w Reszlu za 7 zł łóżko, a w Malborku pole za 20 (?) i raz u jednej miłej pani na podwórku, zawsze zostawiałem rower gdzieś zamknięty.. Ciężko mi było się przełamać by po prostu pójść w las i gdzieś się rozbić. Ale w tym roku wyjechałem na 3 dni i spałem na dziko, było troche zimno bo chyba 7 stopni w nocy ;P

Ze spaniem na dziko wychodzi się najtaniej, lecz mimo wszystko jest to nielegalne, dwa że na polu czy w schronisku jesteś bezpieczny, a na dziko to jak nie niedźwiedzie, to zbóje :) Jechałem wtedy sam, więc miałem małego cykora. Jest jeszcze kwestia gdzie zostawić rower, ciężko przypiąć do drzewa, chyba że są same wąskie, jak się trafi na jakieś dęby to trudno, czytałem o takim patencie na bolec który wbija się w ziemie, ciężko to sobie wyobrazić. Można sobie przywiązywać rower do nogi jak ktoś będzie kradł to nas powłóczy za sobą :)

Też byłbym wdzięczny za jakieś dodatkowe info, jakieś tipsy czego się wystrzegać na co zwracać uwagę itp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...