Skocz do zawartości

[Suport] Wymieniać cały czy tylko łożyska.

Nemo7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam mały klasyczny problem z suportem zaczął mi strzelać. Z tym że nie wiem czy mam wymieniać cały na nowy czy wystarczy wymienić łożyska. Posiadam Race Facet X-Type Mountain był zamontowany oryginalnie w rowerze który kupiłem w marcu 2009roku.

Czy będzie się dało wymienić same łożyska, czy trzeba całość wymieniać ?

Jeżeli łożyska są wymienne to gdzie szukać informacji o wymiarach itd.

Na internecie nic nie znalazłem co by mi to wyjaśniło.

Napisano

Co ty opowiadasz? Nie wiem jakie łożyska mogą kosztować więcej niż nowy suport (pomijając ceramiczne).

Do autora: Idź do sklepu ze starymi łożyskami i tam Ci dobiorą odpowiednie.

Napisano
Nie chodziło mi o to że są droższe od suportu. Ale niektóre łożyska są droższe od nowego suportu

Masło maślane. Przeczytaj to jeszcze raz i powiedz czy to ma sens?

Nowy suport to najmarniej 100zł a łożyska 2-15zł więc policz sobie sam.

Napisano

Pytanie jeszcze czy takie łożyska się dostanie. Ja kiedyś zabawiłem się w wymianę łożyska w jakimś suporcie accenta i niestety nie mogłem nigdzie dostać takich łożysk. Średnica zewnętrzna łożyska była niestandardowa i nigdzie ich nie było nawet w katalogach takich potentatów jak Skf i Nsk. Dzwoniłem do kilku sklepów i stwierdzili, że to na pewno chińszczyzna nie do dostania i niestety mieli rację. A to czy wymieniać same łożyska czy suport to już kwestia indywidualna. Niektórzy wolą cały suport wymienić, a inni (np ja) lubię się pobawić w naprawę. cenowo, może nie jest wiele taniej ale istnieje jeszcze coś takiego jak satysfakcja.

Napisano

ja tam w suporcie szitmano wmymieniałem łożyska (6805 jak pamietam) i kupiłem za 20zl komplet tylko spisałem symbol ale stwierdzilem ze niezaszkodzi miec przy sobie w sklepie i nie wiem czemu ale jakby gosciu w sklepie nie lubił rowerzystow bo odrazu zapyalem czy rowerowe i spojrzal z pogarda nie wiem o co mu chodziło ale mam go głeboko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...