montell81 Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam mam następujący problem: posiadam licznik Sigma BC 2209 wraz ze stacją dokującą cr2450 do PC. Zainstalowałem program Sigma Data Center 1.1b Po podłączeniu licznika do stacji dokującej i próbie połączenia przez program SigmaDataCenter wyskakuje mi następujący komunikat: mdm.System.Registry.getKeyNames-Unable to open key "\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB\Vid_1d9dPid_1000" for read i niestety z licznikiem nie mogę się połączyć. Czy ktoś może mi pomóc rozwiązać powyższy problem? Pozdrawiam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbu Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witaj! Na moje masz problem ze sterownikami USB. Postaraj sie sciągnąć najnowsze i zainstalować. Poza tym, z tego co czytalem 2209 nie pracuje z Sigma Data Center v 1.1 tylko 2.0 (zabezpieczyli sie zeby nowi klienci kupowali nowy soft), Na tą chwilę tylko tyle przychodzi mi do głowy... Daj znac co Ci wyszlo. pozdrawiam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Niestety sterowników USB nie ma skąd ściągnąć, jak również niedostępny jest Sigma Data Center v. 2.0 Firma Sigma Sport olewa kolejne moje mejle i na tą chwilą stacja dokująca stoi bezużyteczna. Podsumowując: to na czym mi najbardziej zależało kupując licznik, pozostaje w sferze marzeń. Pzdr. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Eh te ciągłe problemy z sigmą... im wyższy model tym zauważyłem że więcej problemów... chyba jednak najlepiej było zostać przy podstawie z kabelkiem No cóż nic nam innego nie pozostało jak się pomęczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpakum007 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam mam następujący problem: posiadam licznik Sigma BC 2209 wraz ze stacją dokującą cr2450 do PC. Zainstalowałem program Sigma Data Center 1.1b Po podłączeniu licznika do stacji dokującej i próbie połączenia przez program SigmaDataCenter wyskakuje mi następujący komunikat: mdm.System.Registry.getKeyNames-Unable to open key "\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB\Vid_1d9dPid_1000" for read i niestety z licznikiem nie mogę się połączyć. Czy ktoś może mi pomóc rozwiązać powyższy problem? Pozdrawiam M. Mam podobny problem, nie mogę połączyć się ze stacją dokującą z powodu braku sterowników (Windows Vista). Czy znalazł już ktoś rozwiązanie tego problemu? Jaki sens ma wydawanie pieniędzy na stację i oprogramowanie, skoro komputer nie widzi stacji dokującej? Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokeros44 Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Ma ktoś może soft- Data Center 2.0, jeśli tak proszę o kontakt na priv. pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpakum007 Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Ma ktoś może soft- Data Center 2.0, jeśli tak proszę o kontakt na priv. Na stronie Sigmy dościągnięcia wersja 2.0.1 Demo, lub do kupienia na ich stronie za 9.99 Euro. Trzeba niestety mieć kartę kredytową lub konto na PayPal. Kupon rabatowy dołączany do licznika uprawnia do 50% zniżki. Jesli jednak nie da się uruchomić stacji z wersją demo, to chyba nie ma sensu kupować program nawet za te 20zł. Istnieje pewna szansa, że dopiero zainstalowanie pełnej wersji programu pozwoli na skuteczne podłączenie stacji do komputera. Ktoś, komu sie to udało, musiałby to potwierdzić. Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokeros44 Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ma ktoś może soft- Data Center 2.0, jeśli tak proszę o kontakt na priv. Na stronie Sigmy dościągnięcia wersja 2.0.1 Demo, lub do kupienia na ich stronie za 9.99 Euro. Trzeba niestety mieć kartę kredytową lub konto na PayPal. Kupon rabatowy dołączany do licznika uprawnia do 50% zniżki. Jesli jednak nie da się uruchomić stacji z wersją demo, to chyba nie ma sensu kupować program nawet za te 20zł. Istnieje pewna szansa, że dopiero zainstalowanie pełnej wersji programu pozwoli na skuteczne podłączenie stacji do komputera. Ktoś, komu sie to udało, musiałby to potwierdzić. Pozdrawiam Mariusz Wszystko to co napisałeś już przerobiłem i wiem co i jak, dlatego właśnie pytam czy ktoś przypadkiem nie ma tego softu, np. z ROX'em (dostaje się gratis), bo w normalny sposób nie da się tego dostać... Tak czy siak dzięki za wyjaśnienia, jeśli nie mi to komuś innemu skrócą bezowocne poszukiwania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Września 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Takie głupie pytanie, uruchamiasz to jako administrator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpakum007 Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Sprawa się wyjaśniła. Po kupieniu na stronie Sigmy Data Center 2.0.1 i instalacji (oczywiście trzeba się zalogować jako administrator)stacja dokująca wreszcie dała się zainstalować wraz ze sterownikami. Wszystko śmiga ładnie. Jest z poziomu kompa dostęp do ustawień licznika, można importować dane z licznika do PC-ta, a nawet eksportować (jak ktoś potrzebuje) np. do excela. Myślę, że każdego stać na te 4,97 euro=20zł (po uwzględnieniu 50% rabatu, który daje kupon dołączony do legalnie kupionego licznika). Pozdrawiam Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meXy Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Nie zauważyłeś ścierania się napisów na tym liczniku? Mi po kilkukrotnym delikatnym wytarciu wyświetlacza niema całkowicie starły się białe literki, pomarańczowe zostały bez zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokeros44 Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Nie zauważyłeś ścierania się napisów na tym liczniku? Mi po kilkukrotnym delikatnym wytarciu wyświetlacza niema całkowicie starły się białe literki, pomarańczowe zostały bez zmian. Napis jak napis, mi ściera się/odpada srebrne obramowanie licznika. Po spodem jest coś białego Licznik mam ok. 2 tygodnie, także porażka. Myślicie, że to załapie się na gwarancję ? http://picasaweb.google.pl/marcin.ziemba/Sigma#5514995615049461250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ursusek Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Napis jak napis, mi ściera się/odpada srebrne obramowanie licznika. Po spodem jest coś białego Licznik mam ok. 2 tygodnie, także porażka. Myślicie, że to załapie się na gwarancję ? http://picasaweb.google.pl/marcin.ziemba/Sigma#5514995615049461250 Myslę że się nie załapie na gwarancję.Zawsze coś wymyslą,a to że uzytkowany niezgodnie zaleceniami,to tamto i siamto .Najważniejsze że działa,chociaż estetyka tez ważna .Ja bym sprubował mimo wszystko reklamować ten licznik,chociaz powiątpiewam wskutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gremson Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 odświeżę temat. Mam pytanie dotyczące wysokościomierza ciśnieniowego wbudowanego w licznik? Czy wskazania licznika są wiarygodne (ktoś porównywał np z odczytem z GPS?. W instrukcji jest zaznaczone że należy dbać o otwory barometru. Czy w praktyce znajduje to potwierdzenie? w opcjach ustawia się: USTAWIENIE CIŚNIENIA ATMOSFERYCZNEGO NA POZIOMIE MORZA (SEA LEVEL) -Jeżeli użytkownik znajduje się w nieznanym miejscu (brak informacji o aktualnej wysokości),może wpisać ciśnienie atmosferyczne na poziomie morza, aby skalibrować aktualną wysokość. Ciśnienie atmosferyczne na poziomie morza można odczytać w internecie lub na lotnisku. 1013 (hPa)wpisujemy? - czy wymaga to w późniejszym użytkowania dodatkowej kalibracji USTAWIENIE AKTUALNEJ WYSOKOŚCI (ACT. ALTI.)- Aktualna wysokość to wysokość miejsca, w którym użytkownik się aktualnie znajduje, niezależnie od wysokości startowej (miejsca rozpoczęcia jazdy, schroniska czy innych miejsc). Aktualną wysokość można wyświetlić, gdy użytkownik jedzie rowerem i gdy w komputerze zapisane są dane dotyczące wysokości. skoro to jest aktualna wysokość to po co ją modyfikować? Powinna się sama skalibrować? USTAWIENIE WYSOKOŚCI STARTOWEJ (HOME ALTI) - u mnie np 265m n.p.m i taką wartość należy tu wstukać? To w temacie wysokościomierza. A jak sprawują się inne funkcję? Czy mocowanie czujnika kadencji ze względu na jego pokaźne rozmiary jest wystarczająco mocne? i przede wszystkim co z tym pseudo-solidnym niemieckim wykonaniem? Czy poza ścierającym się sreberkiem i literkami budzi Wasze zastrzeżenia? POLECACIE czy NIE? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam, sory że piszę w tym wątku ale nie chciałem zakładać nowego tematu bo również chodzi mi o ten sam licznik sigma bc2209. Mam pytanie dla posiadaczy licznika. Jak ustawić strefę treningową ? Mam licznik od jakiegoś czasu i niestety ani w instrukcji ani w samym liczniku nie potrafię jej ustawić. W informacjach od sprzedawców w ofercie jest napisane że można ustawić jedną strefę treningu. O zamontowanie czujnika kadencji się nie obawiaj. U mnie trzyma wystarczająco mocno. Ale prewencyjnie zamontowałem zarówno na zipy jak i gumkę. Bo jak pewnie wiesz ten model ma możliwość montowania na 2 sposoby. I za to należy im się duży plus. Nie zauważyłeś ścierania się napisów na tym liczniku? Mi po kilkukrotnym delikatnym wytarciu wyświetlacza niema całkowicie starły się białe literki, pomarańczowe zostały bez zmian. Być może nie mam tak długo licznika ale przejechałem jakieś 2k i nic się nie starło. Być może trafiłeś na jakąś wadliwą partie. Ja swój pierwszy egzemplarz wymieniłem gdyż jeden z przycisków był uszkodzony. Ale wymiana bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrukas Napisano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Witam, mam oprogramowanie Data Center 2.01. Orientuje sie ktos jak wyeksportowac dane o swoich wycieczkach i ustawieniach? Chodzi o to, aby po formacie czy zmianie komputera miec wszystkie dane w programie. Ktos to robil? Bawie sie i jakos znalezc takiego opcji nie potrafie :/ Z gory dziekuje za odpowiedz i za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 mam oprogramowanie Data Center 2.01. Orientuje sie ktos jak wyeksportowac dane o swoich wycieczkach i ustawieniach? Chodzi o to, aby po formacie czy zmianie komputera miec wszystkie dane w programie. Ktos to robil? Bawie sie i jakos znalezc takiego opcji nie potrafie :/ Można importować i eksportować wycieczki, ustawienia licznika i tak są w liczniku. A zawsze można pokombinować podmianą plików z baza danych, tylko trzeba ją poszukać. Albo napisać maila do Sigmy odpisują dosyć szybko i może wyjaśnią tą sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuLungeLe Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 No właśnie tylko gdzie DC2 umieszcza te pliki log z naszymi dodanymi "wycieczkami" ? Przeszukałem 3 lokalizacje z folderami DC2 i nie było tam żadnych logów Najbardziej prawdopodobny wydawał się folder w "Moje Dokumenty", ale nic sensownego tam nie było Jeśli ktoś wie gdzie są te logi, albo wie jak je wyeksportować, niech napisze please Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 No właśnie tylko gdzie DC2 umieszcza te pliki log z naszymi dodanymi "wycieczkami" ? Przeszukałem 3 lokalizacje z folderami DC2 i nie było tam żadnych logów Najbardziej prawdopodobny wydawał się folder w "Moje Dokumenty", ale nic sensownego tam nie było Jeśli ktoś wie gdzie są te logi, albo wie jak je wyeksportować, niech napisze please DC2 nie robi żadnych logów, ma tylko jeden plik z całą bazą danych ale jej nie odczytasz ręcznie (plik u mnie w Win7 - c:\Users\Tomek\Documents\SigmaDataCenter2\DataCenter.db) Importować można pliki funkcją w głównym oknie DC2 "External data" ale w ten sposób możesz tylko wczytywać pliki w formatach Sigmy - tak naprawdę są to XML'e, ja sobie napisałem program który stare dane z Excela sformatował w pliki w formacie Sigmy i zaciągnąłem całą historię, ale trochę się naklikałem ponad tysiąc plików od 2006 roku A jeżeli ktoś nie jest biegły w plikach XML i programowaniu to co najwyżej przy pomocy tej funkcji może zaimportować pliki wcześniej wyksportowane. Ja eksportuję sobie wszystkie trasy na wszelki wypadek jakby baza DC2 padła. A sam export masz dostępny z poziomu szczegółów trasy, w prawym górnym rogu jest przycisk z napisem EXP i tam wybierasz gdzie ma być zapisany plik z danymi danej trasy. Niestety nie da się ani importować ani eksportować grupowo, jak ktoś ma tego dużo to się naklika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus6 Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Co prawda mam 1009 ale zasada pewnie ta sama Wystarczy przenieść folder (lub sam XML) "SigmaDataCenter2" w bezpieczne miejsce a potem (np po formacie partycji systemowej) zainstalować program. Po instalacji podmieniasz dane w domyślnej lokalizacji c:\Users\Nazwa_Użytkownika\Documents\SigmaDataCenter2 (dla Win7) na Twoją kopie. Program poprosi tylko o podanie kodu rejestracyjnego i to wszystko. Masz wszystkie dotychczasowe wpisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlazlkoti Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam. Mógłby ktoś pokazać jak wygląda przykładowy odczyt z licznika programem SigmaDataCenter? Chodzi mi o to, czy po sczytaniu mamy te dane, co można odczytać z wyświetlacza licznika, czy dostajemy coś więcej, na przykład takie ładne wykresy co pokazują na stronie sigmy dla ROXów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 ... Chodzi mi o to, czy po sczytaniu mamy te dane, co można odczytać z wyświetlacza licznika, czy dostajemy coś więcej, na przykład takie ładne wykresy co pokazują na stronie sigmy dla ROXów? Hehe, takie cuda to tylko w .... Masz tyle za ile płacisz, żadnych gratisów w SigmaDataCenter nie ma. Program rozpoznaje licznik i od tego uzależnia ilość wyświetlanych danych. A co do Rox'a to tylko wersja 9.0 posiada logowanie parametrów trasy, i trzeba wyraźnie opcję przed startem włączyć aby się zapisywało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.