Makdeb Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Proszę o DOKŁADNE WYTŁUMACZENIE jak używać skuwacza. Chciałbym ściągnąć łańcuch za pomocą skuwacza, będę to robił pierwszy raz i chciałbym prosić o dokładne wytłumaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 W miejscu połączenia ogniw przykładasz skuwacz i zaczynasz wkręcać, śruba sama wyciśnie sworzeń z pomiędzy ogniw i łańcuch się otworzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makdeb Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 A co z zakładaniem ? Słyszałem, że jeżeli często się otwiera łańcuch za pomocą skuwacza, to później łańcuch często się rozspina. Czy to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 No wtedy lepiej używać spinki, dużo łatwiej jest rozpinać łańcuch np do czyszczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makdeb Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Czyli lepiej użyć spinki ? Mógłbyś mi wytłumaczyć jak używać spinki ? Po prostu nigdy tego nie robiłem i chcę się wszystkiego upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Tutaj masz esencję wiedzy o łańcuchu http://www.forumrowe...cuch-vademecum/ Warto czasami poszukać trochę lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 skuwaj lancuch w miejscu do tego przeznaczonym - czarny sworzen. Chyba ze masz taki, w rowerowym mozna kupic http://www.twomark.pl/index.php?s=produkt&id_prod=23582&id_kat=1540&id_typu=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makdeb Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Ostatnie pytanie mając rower z 7 biegami z tyłu jaką spinkę mam kupić? Proszę o przykłady(najlpiej z allegro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Jesli byl kupiony do tego napedu, to jest 7 rzedowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Ostatnie pytanie mając rower z 7 biegami z tyłu jaką spinkę mam kupić? Proszę o przykłady(najlpiej z allegro) idz do rowerowego i powiedz że chcesz kupić spinkę do łańcucha i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HkwadratC Napisano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 idz do rowerowego i powiedz że chcesz kupić spinkę do łańcucha i tyle tyle nie wystarczy hehe,lepiej wspomnieć że spinkę do łańcucha ... rzędów, a jak Ty masz 7 to do takiego pasuje spinka 8 rz, a czy produkują spinki z przeznaczeniem tylko do 7 rz tego nie wiem, a do 9 rz jest już węższa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.