SEERQ Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam w moim rowerze aktualnie posiadam hamulce typu V-brake lecz chcę zmienić na tarczówki i mam następujący problem nie wiem jak zamontować tarcze do felgi no i nie wiem czy są jakieś adaptery do tego czy mam kupować nową piaste czy może całą felgę. Proszę o pomoc !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Musisz mieć piastę pod hamulce tarczowe, amortyzator z mocowaniem pod tarcze i ramę która posiada mocowanie z tyłu pod taki hamulec. Zmieniać całego koła nie musisz, można kupić piasty i przepleść ale koszta będą podobne, opłacalne tylko jak ktoś posiada już wysokiej klasy obręcze. Więc prawdopodobnie czeka Cie wymiana kół. Jak masz klamkomanetki to i wymiana manetek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Przede wszystkim musisz mieć piasty z mocowanie pod tarcze, które występują w dwóch rodzajach- Centerlock ( CL) np. http://allegro.pl/item998172487_piasta_tyl_shimano_saint_fh_m800_okazja.html i z mocowaniem na sześć śrub ( standard IS) np. http://allegro.pl/item1010161288_piasta_shimano_przod_pod_tarcze_czarna_hb_m475.html no i oczywiście rama i amortyzator muszą być przystosowane do montażu zacisku. Na drugi raz wystarczy poszukać- omawiane było milion razy. Wojtek mnie ubiegł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Najlepiej podaj model roweru jaki posiadasz (mile widziany link), wtedy będzie jasne co musiałbyś zmienić (lub nie), aby zamontować tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.