koziat Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 tak wygląda mój obecny rower http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=garage&do=view&id=265 . chciałbym zainwestować w niego ok1100zł. Przede wszystkim chciałbym zmienić w nim ramę najlepiej na No Saint URIAN , korbę na Deore a nawet na Deore SLX i może niedługo dołożył bym kasy na jakieś koła (planuję zakup MAVIC CrossRide). lecz zastanawiam się czy jest sens w niego inwestować i czy nie lepiej byłoby kupić nowy już złożony rower np. krossa a4,a4 albo jeszcze inne jakieś cudo do ok2300zł Jak wy byście zrobili na moim miejscu?????
kubek20 Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 A do czego ma ci ten rower służyć ? Bo ten dartmoor ma ramę raczej bardziej do grawitacji
koziat Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Napisano 21 Kwietnia 2010 dlatego chciałbym go zmienić ale wygodnie się jeździ a rower chciałbym do xc na żadnym maratonie nigdy nie byłem ale nie wykluczam że może od następnego sezonu chciałbym spróbować
Aston95x Napisano 21 Kwietnia 2010 Napisano 21 Kwietnia 2010 Zjazdy MTB i deore troche nienajlepsze połaczenie . Poszukaj czegoś z srama może X-0 troche drogie ale jesli chcesz cos w niego wlorzyc to wlasnie to pozdro !!!
koziat Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Napisano 21 Kwietnia 2010 jakie x-0 o czym ty piszesz?? ja nie chcę wymieniać przerzutki zwłaszcza że mam slx a poza tym nie widzę sensu wkładać w rower o wartości mniejszej niż 2k części za ponad 600 chyba że coś źle zrozumiałem to mnie popraw
Aston95x Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 odlądałeś na allegro prawda ? to te czerwone tylko kosztuja ( zastanawiem się na dnim ) chodzi mi o zwykłe X-0 srama takie srebne poszukam i dam ci linka . już mam jest ona o 150 złoty tańsza wiem że to dużo bo ponad 300 złoty ale lepiej to niż deore slx za 200 zł. to z 2 klasy wyżej ja przynajmniej tak myśle .
koziat Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Napisano 22 Kwietnia 2010 dobra ale bardziej zastanawia mnie czy warto do niego dołożyć czy może też go sprzedać i kupić całkowicie nowy. części mniej więcej wiem jakie bym brał ale czy to się opłaca bo wrzucę w niego tyle kasy za którą prawie mógłbym kupić nowy rower?
Aston95x Napisano 22 Kwietnia 2010 Napisano 22 Kwietnia 2010 a znas się troche jako mechanik do roweru ? jeżeli tak to do tego dokup części a jeżeli to dla ciebie czarna magia nie robiłbym sobie kłopotu i kubiłbym nowy .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.