DaVoo Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Witam! Mam do wyboru 2 modele jak w opisie. Co polecacie i dlaczego? Za co plusy, za co minusy? jak ze sztywnością, trwałością itp. Dla 1-go modelu na plus: klamra, dość tanie i dostępne zamienniki Dla 2-go modelu na plus: możliwość wkręcenia kolców Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aston95x Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Jestem za marka shimano ponieważ , po pierwsze jest to bardzo zaufana firma a ich buty wyglądaja na solidniejsze pozdro !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Sam mam Shimano 086 i szczerze polecam, tylko że nosząc rozmiar 42 SPD mam 44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVoo Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam! Użytkowników Shimano jest wielu, a wiem też, że 086-tki mają dobre recenzje. Northwave-ów jest raczej niewiele na stopach kolarzy polskich. Mnie zastanawia to co bardziej się przyda na co dzień, kolce czy klamra.... Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Na moich stopach są buty Northwave. Jestem z nich bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Witam! Użytkowników Shimano jest wielu, a wiem też, że 086-tki mają dobre recenzje. Northwave-ów jest raczej niewiele na stopach kolarzy polskich. Mnie zastanawia to co bardziej się przyda na co dzień, kolce czy klamra.... Pozdro! Na co dzień nie przydadzą się ani kolce ani klamra, chyba że codziennie uprawiasz wspinaczkę z rowerem albo nie masz zaufania do rzepów. Z butami jest podobnie jak z siodełkami. Nawet jeżeli ktoś miał obie pary to i tak przekaże ci własne wrażenia, które wcale nie muszą pokrywać się z twoimi. A w butach twoje własne wrażenie, zwłaszcza a propos wygody (jeżeli mają być do codziennego użytku) jest najważniejsze. Tyle ględzenia. Generalnie więcej opinii znajdziesz o Shimano, bo są po prostu popularniejsze. A opinie są nienajgorsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Ja mam nortwave lizard pro sbs, nie mialem shimano wiec nie mam porownania, ale powiem ze do mojej stopy nortwave dopasowaly sie dosc dobrze. Do tego sa dosc sztywne, bez bike'a chodzi sie w nich jak w lyzwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Ja mam jedno i drugie ale jakbym musiał zrezygnować z czegoś to byłyby to kolce, bo przydają się tylko przy wciąganiu bika na górę. Do samych rzepów nie mam zaufania bo nigdy nie usztywnią tak nogi jak klamra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaVoo Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam! Dzięki za odpowiedzi. Wezmę w takim razie North-y, bo mi bardziej kolorystycznie pasują do reszty odzienia Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.