Skocz do zawartości

[amortyzator] rock shox tora 302 130mm 2008 bez u turn opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, posiedam rame cube analog a wniej suntora xcm 80mm chce wymienic na cos lepszego, mam mozliwosc nabycia rock shox tora solo air 302 130mm 2008 bez u turn za 200 pln. Szukalem w sieci opini na temat tego modelu, jednak jest ich bardzo malo, znalazlem tylko informacje ze tylko w 2008 roku wyszla wersja 130mm a tak to zawsze byly 100mm na temat ktorych owszem jest duzo opini jednak to nie ten sam amor. Przy okazji ten suntor jest do sprzedania.

Specyfikacja od goscia ktory mi sprzedaje:

- Skok: 130 mm

- Regulacja skoku: All Travel - Sprężyna: Solo Air.

- Tłumienie: powrotu z zewnętrznym pokrętłem regulacyjnym.

- Magnezowe dolne golenie

- Korona z kutego aluminium 6061 T-6.

- Rura sterowa wykonana ze stali.

- Górne golenie (32 mm) wykonane ze stali 4130.

- Waga: 1998 g

- Kolor: czarny

Napisano

Tylko żeby zmniejszyć skok to będzie potrzebował podkładek, bo przy 130mm nie ma ich w ogóle. Z tym jest problem, bo serwisy nie chcą się dzielić częściami a w detalu się tego nie dostanie.

Napisano

Tylko żeby zmniejszyć skok to będzie potrzebował podkładek, bo przy 130mm nie ma ich w ogóle. Z tym jest problem, bo serwisy nie chcą się dzielić częściami a w detalu się tego nie dostanie.

• Mod Team
Napisano

Ale podkładka to nie jakiś wynalazek i można sobie dorobić.

Napisano

Ale podkładka to nie jakiś wynalazek i można sobie dorobić.

Jakiś poradniki, wymiary znasz? Sam bym przerobił z 80 na 100 ale mi szkoda ciąć oryginalną podkładke.

Napisano

Chodzi mi o konkretniejsze wymiary, szerokość w tym wypadku raczej średnica. Dalej wielkość środkowej dziury i z czego to najlepiej zrobić. Metal raczej odpada, chyba z plastiku, twardego, miękkiego.

Napisano

Chodzi mi o konkretniejsze wymiary, szerokość w tym wypadku raczej średnica. Dalej wielkość środkowej dziury i z czego to najlepiej zrobić. Metal raczej odpada, chyba z plastiku, twardego, miękkiego.

Jak masz podkładkę 50mm to chyba nie problem wyjąć ją i pomierzyć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...