Skocz do zawartości

[szukam] lakiernika

hheniek1987

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda tak że reanimuję dla kogoś rower starszy ode mnie, i najważniejszą sprawą jest polakierowanie cudaka. I tu moje pytanie, znacie może w Wawie (lub jej okolicach od strony Piaseczne, Janek, Pruszkowa) jakiegoś lakiernika który by się podjął pomalowania ramy oraz widelca? Ramę mogę zmatowić, bo słyszałem różne opinie na temat piaskowania (sam się na tym raczej nie znam więc muszę bazować na zdaniu innych). Oczywiście im taniej tym lepiej.

• 2 tygodnie później...

W Regułach przy Pruszkowie jest lakiernik samochodowy nie wiem czy się podejmą lakierowania ram ale warto spróbować. Na ul. Regulskiej na odcinku między Alejami a Stacja WKD mam do niego jakieś 500m więc jak by co to mogę podjechać i się spytać :) czy podejmą się pomalowania ramy rowerowej. A jeśli was zainteresował ten lakiernik to piszcie to postaram się dokładniej wytłumaczyć gdzie to jest. Mam nadzieję że pomogłem swym skromnym zdaniem :)

Przyłączam się do pytania. Chodzi mi o lakiernie samochodowe a nie proszkowe, bo rama pomalowana proszkiem wygląda paskudnie.

Wg mnie wygląda o niebo lepiej niż malowanie lakierem wodnym. Przy proszkowym nie będzie zacieków ani efektu skórki pomarańczy. No i jest trwalsze i nie ma odprysków.

A może byłeś w suchym lesie przy Pęcicach? Często tam jeżdżę ale nudno tak jechać po leśnej drodze jedyne co tam jest fajnego to całkiem sporawy tor motocrossowy ostatnio się po nim przejechałem bo akurat nikt nie jeździł ale strasznie dużo piasku. A tak coś mi wspominał w szkole kolega że jest całkiem fajny stary poligon gdzieś niedaleko Nadarzyna ale nie wiem jak tam dojechać muszę się kiedyś z nim przejechać a tak to jeżdżę trochę tu trochę tam gdzie jakiś lasek jest czasem się przejadę nad zalew w Komorowie A do magdalenki muszę się kiedyś przejechać, zrobić sobie taką większą wycieczkę.

Wg mnie wygląda o niebo lepiej niż malowanie lakierem wodnym. Przy proszkowym nie będzie zacieków ani efektu skórki pomarańczy. No i jest trwalsze i nie ma odprysków.

Jak robi to profesjonalista to też nie ma mowy o zaciekach a lakieru metalik nie położę chyba w lakierni proszkowej. U mnie w grę wchodzi tylko jeden konkretny lakier, metalik o barwie identycznej z moim samochodem.

To nie do końca tak. Jak dasz do jakiegoś paproka co "pędzluje" w stodole to gwarantowane, że ci schrzani, i będą i zacieki i skórka i jeszcze paprochy bo kurz osiądzie. Fanie jak ma ktoś ma kabinę ale wtedy to może być dość drogi gips. Jeśli już masz dać komuś do malowania to zapytaj czym maluje. Dobre są lakiery firmy PPG, ale ten bezbarwny jest trochę "miękki". Fajnie się go za to poleruje jak coś poleci z "pędzla". Ponoć twardszy jest Spies Hecker. Lakiery zawsze możesz kupić sam i kazać tym pomalować.

Co do zdarcia starej warstwy to nie dawaj do piaskowania tylko albo usuń chemicznie albo daj do szkiełkowania. Takie rzeczy robie chyba goście co odnawiają felgi od aut.

Ten lakiernik w Ursusie [nie Regułach!, lokalny patriotyzm we mnie się budzi gdyż mieszkałem tam 12lat - 200m od tego lakiernika B)] jest mi znany. Gdybyś niczego się nie dowiedział mogę uruchomić swoje kontakty i może sam co nieco załatwię. :)

Ukaniex Ten lakiernik o którym mówiłem okazał się tylko sklepem z lakierami i możliwością zapakowania go w spreja. Wydaje mi się że jednak masz na myśli innego lakiernika bo ten o którym mówiłem jest w regułach pomiędzy alejami a stacją wkd i jest to całkiem nowy zakład. Sorry za zamieszanie ale chciałem pomóc. Podaj namiary na tego swojego lakiernika to może przydadzą się bardziej autorowi tematu. Ale ja też z ciekawością się dowiem gdzie jest bo mieszkam po drugiej stronie ul. Regulskiej i nigdzie w okolicy nie widziałem zakładu lakierniczego. Jeszcze raz bardzo przepraszam za zamieszanie z mojej strony.

• 10 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...