Skocz do zawartości

[hamulec] Formula oro k18

border

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z hamulcem formula oro k18 i chcę go zlikwidować ale nie wiem za co się dokładnie zabrać więc proszę o podpowiedzi co to może być.

Sprawa wygląda tak, że hamulec się cały czas zapowietrza. Był odpowietrzany 4 razy z rzędu i za każdym razem po kilkukrotnym naciśnięciu klamki znów trzeba było odpowietrzać (oczywiście zacisk był na tarczy). Klamka trochę wolniej odbija od tego drugiego hamulca (sprawnego) i syczy przy zaciskaniu. Kolega, który odpowietrzał podejrzewa, że to może być tłoczek w klamce (w tych modelach są chyba plastikowe) ale nie jest pewny więc chciałem się dowiedzieć co jeszcze mam brać pod uwagę.

W gregorio koszt tłoczka to 53zł więc nie jest tak źle.

Mam problem z hamulcem formula oro k18 i chcę go zlikwidować ale nie wiem za co się dokładnie zabrać więc proszę o podpowiedzi co to może być.

Sprawa wygląda tak, że hamulec się cały czas zapowietrza. Był odpowietrzany 4 razy z rzędu i za każdym razem po kilkukrotnym naciśnięciu klamki znów trzeba było odpowietrzać (oczywiście zacisk był na tarczy). Klamka trochę wolniej odbija od tego drugiego hamulca (sprawnego) i syczy przy zaciskaniu. Kolega, który odpowietrzał podejrzewa, że to może być tłoczek w klamce (w tych modelach są chyba plastikowe) ale nie jest pewny więc chciałem się dowiedzieć co jeszcze mam brać pod uwagę.

W gregorio koszt tłoczka to 53zł więc nie jest tak źle.

Na 100% puszcza tłoczek, miałem to samo w nowych hamplach które zamówiłem przez internet - wymienili hample bez gadania.

Syczało i szły bąbelki płynu zza regulacji(k24)przy gumowej osłonie.

Możesz rozebrac i sprawdzić co dokładnie puszcza, moze to tylko jakis oring a jak nie, to zamawiaj z gregorio nowy. 5 dych to nie tak zle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...