border Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Mam problem z hamulcem formula oro k18 i chcę go zlikwidować ale nie wiem za co się dokładnie zabrać więc proszę o podpowiedzi co to może być. Sprawa wygląda tak, że hamulec się cały czas zapowietrza. Był odpowietrzany 4 razy z rzędu i za każdym razem po kilkukrotnym naciśnięciu klamki znów trzeba było odpowietrzać (oczywiście zacisk był na tarczy). Klamka trochę wolniej odbija od tego drugiego hamulca (sprawnego) i syczy przy zaciskaniu. Kolega, który odpowietrzał podejrzewa, że to może być tłoczek w klamce (w tych modelach są chyba plastikowe) ale nie jest pewny więc chciałem się dowiedzieć co jeszcze mam brać pod uwagę. W gregorio koszt tłoczka to 53zł więc nie jest tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SilverXC Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Mam problem z hamulcem formula oro k18 i chcę go zlikwidować ale nie wiem za co się dokładnie zabrać więc proszę o podpowiedzi co to może być. Sprawa wygląda tak, że hamulec się cały czas zapowietrza. Był odpowietrzany 4 razy z rzędu i za każdym razem po kilkukrotnym naciśnięciu klamki znów trzeba było odpowietrzać (oczywiście zacisk był na tarczy). Klamka trochę wolniej odbija od tego drugiego hamulca (sprawnego) i syczy przy zaciskaniu. Kolega, który odpowietrzał podejrzewa, że to może być tłoczek w klamce (w tych modelach są chyba plastikowe) ale nie jest pewny więc chciałem się dowiedzieć co jeszcze mam brać pod uwagę. W gregorio koszt tłoczka to 53zł więc nie jest tak źle. Na 100% puszcza tłoczek, miałem to samo w nowych hamplach które zamówiłem przez internet - wymienili hample bez gadania. Syczało i szły bąbelki płynu zza regulacji(k24)przy gumowej osłonie. Możesz rozebrac i sprawdzić co dokładnie puszcza, moze to tylko jakis oring a jak nie, to zamawiaj z gregorio nowy. 5 dych to nie tak zle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.