Skocz do zawartości

[Author/Merida do 1500 zł] Rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję nowego roweru crossowego (trochę terenu i duużo asfaltu) w cenie do 1500 zł. Wybór marki ograniczam tylko i wyłącznie do Authora i Meridy - dlaczego? Otóż nie jestem fanboyem obu marek, jednakże na nie dostałem upust i chciałbym go wykorzystać. Rower chciałbym, żeby był po prostu jak najlepszy do tego warunku cenowego (ewentualnie do 1700 zł). Po krótkich poszukiwaniach znalazłem trzy modele:

-Author Classic

-Author Stratos

-Merida CROSSWAY 40 COMFORT-V

Jechałem tylko Classiciem i mogę powiedzieć, że lekkość działania i szybkość na asfalcie bardzo mi się spodobała, jednakże nie wiem jak się do niego mają inne modele tych dwóch producentów.

Proszę o dobre zrozumienie i pomoc.

A jaka jest różnica między tymi trzema modelami? Widzę, że są różnice w specyfikacji, ale na korzyść którego modelu i w jakim stopniu?

EDIT: Mam 1,80 m wzrostu i ważę jakieś 70 kg, jednakże, że się tak wyrażę, nie skończyłem "rosnąć" i jeszcze ze dwa-trzy lata sobie "porosnę", a ten rower miałby wystarczyć na dłuższy czas - jaką ramę wybrać?

Reflex ma lepszy amor od Stratosów i minimalnie lepszy osprzęt (Deore)

Stratosy róznią sie od siebie tylko cena bo nowsze roczniki sa droższe

Najbardziej z tych 3 opłaca sie brać Reflexa 2008 z tym że został tylko rozmiar 22

Na twoim miejscu bym brał rame albo 20 albo 22, cięzko powiedzieć zależy jak bardzo urośniesz ile masz lat?

rama 22' tak od 185 będzie ok, najlepiej przymierzyć sie do jakiegos authora w sklepei wteyd bedziesz wiedizal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...