Skocz do zawartości

Toruń

patrycyusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nie widzę na tym forum, a uważam że moment jest doskonały, mianowicie chętnie popedałuje z ludzmi z Torunia (w tygodniu), nie wiem jakie jest prawdopodobieństwo że ktoś odnajdzie ten wątek i się do niego przypisze.

Chętnie nawiązę kontakt Tu w Toruniu z właścicielami jednośladów napędzanych siłą mięśni, cel; spotkania rowerowe, wspólne jazdy po toruniu i mile widziane inne sugestie. Fajnie było by zorganizować jeden dzień w tygodniu w jednym umówionym miejscu i popedałować do innych miast i zaprzyjaźnionych ekip "rowerowo zorganizowanych".

Ja: Patryk

lat: 26

preferowany styl jazdy: intensywnie

Rower: przystosowany na każdy teren

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Cześć,

też chętnie pojeżdżę w towarzystwie. Mam czas w weekendy (no chyba że nie mam ;) ).

Jeżdżę w stylu mtb xc, avs:16-20 km/h. Najczęściej jadę za skarpę w stronę Lubicza, Ciechocina.

Pozdrowienia

Piotr

• 2 miesiące temu...
Napisano

to git, widze ze troche przespalem czas na odpisanie, mam nadzieje ze Twoje możliwości i checi do jazdy na rowerze w towarzystwie są nadal, jeśli tak to koniecznie trzeba zorganizowac pierwszą wspólną przejażdzke, czekam na info. w tej kwestii. pozdr. patryk

• 3 miesiące temu...
Napisano

No tak, tym razem ja zaspałem :icon_wink: . W każdym razie w ten weekend popołudnia mam zamiar spędzić na rowerze. Wybieram się na szlaki polne/leśne za toruńską Skarpą aby pojeździć kondycyjnie czyli do zmęczenia. Jak ktoś jest chętny pojeździć w towarzystwie to możemy się umówić co do godziny i miejsca spotkania. Chyba, że ktoś ma inną ciekawą propozycję trasy to mogę zmienić plany. Do zobaczenia mam nadzieję.

Napisano

Witam. Pragnę zaprosić wszystkich rowerzystów na III Wyścig Rowerów Górskich o Puchar Wójta Gminy Zbiczno. (odbędzie się 30 kwietnia 2011 roku w Zbicznie (powiat Brodnica))

Oto kilka informacji o nim:

Wyścig MTB organizowany przez Gminny Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji w Zbicznie (woj. kujawsko- pomorskie). Trasa łatwa technicznie, przebiegająca poprzez malownicze obszary pojezierza brodnickiego, odpowiednia dla początkujących, posiadająca jednak kilka ciekawych podjazdów. Około 35-40 km wspaniałego wyścigu po drogach polnych i leśnych a także po części asfaltowych. Impreza dofinansowana ze środków Samorządu Województwa Kujawsko- Pomorskiego.

Regulamin dostępny w zakładce ogłoszenia strony http://zbiczno.brodnica.net/glowna.php

Wyścig jest dość słabo rozreklamowany więc staram się cokolwiek pomóc by zwiększyć frekwencję. W zeszłym roku i dwa lata temu brałem w nim udział i impreza naprawdę udana, gmina naprawdę się stara, zapewnia wszystko czego potrzeba, ma jednak trochę problem z reklamą. Pozdrawiam i zapraszam.

Pytania można kierować ew. także do mnie kotmichal88@gmail.com

• 1 miesiąc temu...
Napisano

witam!

Jestem studentem I roku. Mieszkam w Toruniu od pazdziernika. Rower mam tu od miesiaca, lecz nie bardzo znam njalepsze rowerowe trasy. MIeszkam na koniuchach i najczesciej "kręce" sie w okolicach lotniska tj. jade ul. Polną i skręcam do gory do fortu X i pozniej wjezdzam w las. TRasy są tam świetne, lecz licze ze są jeszcze lepsze i dłuzsze gdzies ;]

W związku z tym szukam osoby z którą mogłbym sie ustawic na rower. Płec nie ma znaczenia. Wiek tez raczej nie. Ja mam 20 lat i jeżdżę na rowerze w terenie od 3 lat (ostatnio mniej bo studia dzienne ). Najlepiej czuję sie na wycieczkach w terenie ok 40 km na dzien. Jesli chodzi zas o szose to jestem skory wybrać sie na dluzsza wycieczke do 100 km (robiłem juz kilka razy po 130 km) ze srednia max. 25 km/h. Mam dosyc szerokie opony i na wiecej mnie nie stac a poza tym nie jestem jakims ,,super wymiataczem" ;]

Chetne osoby zapraszam do kontaktu za pomoca prv

Napisano

Tak też myślałem. Jak ściągnę rower to trzeba się na jazdę umówić. Jestem z chłopakami z TTC w kontakcie ale oni za......ją. Mieszkam na Skarpie.

Napisano

oczywiscie jestem jak najbardziej za! jestem przez wakacje w TOR wiec prblemu z mojej strony nie bedzie z terminem.

ps. czyli jesli roweru nie masz to na masie jutro pewnie tez ni bedziesz co? czy moze wyrobisz sie do jutra z bikem???

Napisano

Hej Biker91

Mieszkam w toruniu od 2 tygodni - i mam ze soba rower- nie znam tras ale chetnie poznam.

NIestety jestem osoa pracujaca i w weekendy na razie wyjezdzam do rodzinnego miasta ale w dni robocze ok 18 codziennie mam czas - gdzie jedziemy ?

Napisano

hej! nie ma sprawy, mozemy sie ustawic nawet dzis bo i tak planowałem jechac gdzies. gdzie dokładnie mieszkasz i gdzie sie umawiamy spotkac? znam ciekawa trase na początek ;]

aha no i jak Cie poznam? na jakim rowerze smigasz i ile masz lat ;]

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam forumowiczów, jestem z Torunia - też chętnie bym się z wami zabrał... jeżdżę głównie po lesie, najczęściej w okolicach barbarki bo mieszkam na wrzosach i nie muszę się przeciskać przez miasto.

• 2 tygodnie później...
Napisano

o widze kolejna osoba! miło :] moj nr gg 31924302. zapraszam, umowimy się na pewno bo pewnie często sie mijamy na barbarze. rowniez tam jezdze.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Co powiecie na jakąś ustawkę w sobotę? Dni powszednie niestety odpadają bo pracuję do popołudnia i dopiero ok 18-19 mam czas aby wyskoczyć.

Napisano

Hmm... Myślałem o Barbarce ale w sumie jest mi to wszystko jedno bo ścieżek za wiele nie znam i dopiero się aklimatyzuje z jazdą w Toruniu.

Napisano

Chętnie bym się przyłączył ale niestety najbliższe dwa weekendy mam zajęte. Można się też wybrać w lasy za Skarpą i dalej za Lubiczem na południe od linii kolejowej. Teren jest tam bardziej urozmaicony niż na Barbarce. Polecam też trasy w okolicach Ciechocina. Do zobaczenia kiedyś mam nadzieję :thumbsup:

Napisano

Tam gdzie jeździłeś jest w sumie najbardziej urozmaicony teren. W maju były tam zawody. No cóż, Toruń to nie góry, nie można zbyt wiele oczekiwać :icon_wink: . Za to za Skarpą, w trójkącie Lubicz-Złotoria-Czernikowo są większe leśne przestrzenie, teren lekko pofałdowany, trochę piachu, więc tam można zrobić dłuższe trasy. No i okolice Ciechocina, aż do Kowalewa Pomorskiego. Jest też gdzie pojeździć za Wisłą. Na Barbarce też oczywiście, np. szlak do Zamku Bierzgłowskiego, ale tam jest więcej "turystów". Warto zaopatrzyć się w mapę "Okolice Torunia" 1:50 000 i poszukać potencjalnych szlaków.

Napisano

Ja jestem z Wrzosów i najbliżej jest mi właśnie na Barbarkę. Z Barbarki jak kolega pisał można uderzyć na Zamek Bierzgłowski, Łążyn, Skłudzewo. Tylko niestety jest za dużo asfaltu. Wrócić wtedy można przez Cegielnik. Nie przez przypadek piszę Zamek Bierzgłowski, Łążyn, Skłudzewo, są tam dosyć spore jak na te okolice podjazdy, ale niestety asfaltowe. O okolicach Ciechocina słyszałem, że jest gdzie pojeździć, ale niestety nie miałem jeszcze okazji tam być, być może dlatego że jeżdżę zwykle sam i w nieznane staram się nie jeździć, ale jeżeli znasz dobrze te okolice i podejmiesz się nawigować to w jakiś wolny dla ciebie weekend można jechać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...