seker1995 Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam! Tak jak w temacie Chciałem zapytać, czy warto kupować plecak z bukłakiem? Czy jest to wygodne? Czy są jakieś tego wady? Wszelkie komentarze i oceny mile widziane:D P.S. Jeśli umieściłem temat w złym dziale, to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego... :EDIT: Jak jest z wlewaniem picia do bukłaka??? Czy można gazowane??? Wydaje mi się, że nie , ale naw szelki wypadek spytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Na pewno pojemność na plus, dodatkowo do plecaka można zabrać jakiś prowiant, narzędzia, minus to zazwyczaj pocenie no i dodatkowy ciężar na plecach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Czy jest szansa na kupienie dobrego plecaka do 200zł [z bukłakiem]? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hallatil Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 tak, nawet dużo taniej, w Decathlonie są ich plecaki za bodajże 70zł, z 1,5-2 litrowym camelbackiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Od siebie dodam, że bukłak jest tez wygodniejszy pod względem szybkości i łatwości korzystania. Bidon mimo wszystko jest dalej (niżej) niż ustnik, no i jak wyleci z ręki.. A bukłaka (ustnika) można używać nawet na trudniejszych odcinkach. A po zakończeniu "nawadniania" wypluwasz ustnik i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Tak jak w temacie Chciałem zapytać, czy warto kupować plecak z bukłakiem? Czy jest to wygodne? Czy są jakieś tego wady? Wszelkie komentarze i oceny mile widziane:D Mam i sobie chwalę. Możesz kupić plecak z bukłakiem, ale należy pamiętać, że chyba większość niedużych plecaków rowerowych (i nie tylko) jest przystosowana do wpięcia bukłaka i wyprowadzenia wężyka, więc ewentualnie bukłak możesz dokupić później, chociaż pewnie w komplecie taniej. Istotnych wad nie stwierdziłem, w każdym razie IMHO to najwygodniejszy sposób przewożenia wody i korzystania z niej. W bukłaku mam trochę ponad 1l wody a w bidonie zwykle jakiś izotonik. W plecaku specjalnie tej wody nie czuć, gdybym miał to w butelce to już jest kawałek klocka. Plecak z reguły i tak zabieram bo życie nauczyło mnie wozić zapasową dętkę, dwie łyżki do opon, kurteczkę na deszcz i coś do jedzenia. Acha - dużo zależy od samego plecaka i jego systemu nośnego - w moim innym plecaku jak włożę bukłak z wodą to przylega on do pleców, które bardzo szybko robią się mokre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweksie Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Jak jedziesz na cały dzień w teren to plecak z bukłakiem jest nieodzowny. Ja zabieram i bidon i bukłak, lepiej aby picia nie zabrakło. Poza tym w plecaku zawsze jest coś na ząb, bluza, kurtka jak pogoda niepewna. Jeśli chodzi o tańsze rozwiązania bukłakowe, to sam przez cztery lata używałem plecaka Kellys z bukłakiem. Teraz mam The North Face i różnica klas jest bardzo widoczna, ale Kellys ma tanie i proste rozwiązanie. Gazowane ?? na rower ?? hmm, nie polecam, cofki góra i wyziewy dołem gwarantowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.