Skocz do zawartości

[plecak] Czy jest funkcjonalny?

seker1995

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Tak jak w temacie :( Chciałem zapytać, czy warto kupować plecak z bukłakiem? Czy jest to wygodne? Czy są jakieś tego wady? Wszelkie komentarze i oceny mile widziane:D

P.S. Jeśli umieściłem temat w złym dziale, to przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego...

:EDIT: Jak jest z wlewaniem picia do bukłaka??? Czy można gazowane??? Wydaje mi się, że nie :), ale naw szelki wypadek spytam :P

Od siebie dodam, że bukłak jest tez wygodniejszy pod względem szybkości i łatwości korzystania. Bidon mimo wszystko jest dalej (niżej) niż ustnik, no i jak wyleci z ręki.. A bukłaka (ustnika) można używać nawet na trudniejszych odcinkach. A po zakończeniu "nawadniania" wypluwasz ustnik i po sprawie. ;)

Tak jak w temacie :) Chciałem zapytać, czy warto kupować plecak z bukłakiem? Czy jest to wygodne? Czy są jakieś tego wady? Wszelkie komentarze i oceny mile widziane:D

Mam i sobie chwalę. Możesz kupić plecak z bukłakiem, ale należy pamiętać, że chyba większość niedużych plecaków rowerowych (i nie tylko) jest przystosowana do wpięcia bukłaka i wyprowadzenia wężyka, więc ewentualnie bukłak możesz dokupić później, chociaż pewnie w komplecie taniej. Istotnych wad nie stwierdziłem, w każdym razie IMHO to najwygodniejszy sposób przewożenia wody i korzystania z niej. W bukłaku mam trochę ponad 1l wody a w bidonie zwykle jakiś izotonik. W plecaku specjalnie tej wody nie czuć, gdybym miał to w butelce to już jest kawałek klocka. Plecak z reguły i tak zabieram bo życie nauczyło mnie wozić zapasową dętkę, dwie łyżki do opon, kurteczkę na deszcz i coś do jedzenia.

Acha - dużo zależy od samego plecaka i jego systemu nośnego - w moim innym plecaku jak włożę bukłak z wodą to przylega on do pleców, które bardzo szybko robią się mokre.

Jak jedziesz na cały dzień w teren to plecak z bukłakiem jest nieodzowny. Ja zabieram i bidon i bukłak, lepiej aby picia nie zabrakło. Poza tym w plecaku zawsze jest coś na ząb, bluza, kurtka jak pogoda niepewna.

Jeśli chodzi o tańsze rozwiązania bukłakowe, to sam przez cztery lata używałem plecaka Kellys z bukłakiem. Teraz mam The North Face i różnica klas jest bardzo widoczna, ale Kellys ma tanie i proste rozwiązanie.

Gazowane ?? na rower ?? hmm, nie polecam, cofki góra i wyziewy dołem gwarantowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...