8kamil8 Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 W tamtym roku kupiłem licznik (taki tani) na kabel. Wszystko dobrze działało i mierzyło. W tym roku włożyłem licznik i nie działa. jade rowerem a licznik w ogóle nie reaguje. Niby kabelki nie są przetarte, a bateria też nie powninna być zużyta, bo nie używałem go specjalnie dużo i na dodatek wszystko dobrze widać na nim (czyli bateria chyba dobra). nie wiem co jest . Może wiecie dlaczego nie działa. Jeżeli nie bedzie dzuiałało to kupie nowy, ale jeżeli sie da cos z tym zrobić to jeszcze bym miał ten wiec pomóżcie!
Cycu85 Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 Zdejmij licznik z roweru, wez nozyczki i zacznij czubkami ostrzy dotykac dwoch metalowych punktow stykowych z tylu licznika, tak aby zwierac obwod. Najlepiej tak ze dwa razy na sekunde, moze byc wolniej, nie istotne. Jesli licznik bedzie reagowal, to znaczy ze masz cos z przewodem, ewentualnie brudne styki na podstawce licznika. Przewod nie musi byc przetarty, wystarczy, ze jak byl szarpniety mocno lub zle poprowadzony co go rozciagnelo z duza sila, to mogl w srodku peknac, wtedy nie znajdziesz pewnie tego miejsca i musisz przelutowac caly, lub kupic nowa podstawke, ale to raczej ostatecznosc.
RAFI1784 Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 Podstawowa sprawa ustawienie magnes- czujnik przy kole...
8kamil8 Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Napisano 20 Kwietnia 2010 Niby patrzyłem i magnes jest dobrze ale zobacze jeszcze raz i sprawdze ten czujnik i tak jak kolega mowił zobacze czy kontaktuje zamykajac obwód.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.