Skocz do zawartości

[rama] problem z rama roweru

sniegu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , nie wiem czy w dobrej kategorii umieszczam temat . Mam problem poniewaz rozsypalo mi sie calkowicie tylne kolo i w zwiazku z tym ze mam troche gotowki chcialem zainwestowac w rower tzn , nawet chce isc na maxa i wymienic wszystko oprocz ramy bo rame mam aluminiowa wiec nie ma sensu jej zmieniac ?! . No wlasnie . tylko problem bo z tego co zobaczylem rozstaw ramy w miejscu na tylne kolo jest 153 mm a niektore piasty sa 135mm itp .. . Obecnie kolo mialem na zwykła oske a ona ma ok 170mm wiec ok pasuje , ale teraz chcialbym miec kola na zaciski , praktyczniejsze to jest . Chcialem zlozyc caly osprzet na shimano deore , ale te piasty sa pod 135 mm . tyle o kole . Reszta osprzetu , tez nie wiem czy kaseta wejdzie 8-9 rzedowa w rame ? . Jezeli mozecie mi jakos pomoc to byl bym wdzieczny . A jezeli chodzi o sklepy rowerowe to czy oni sa w stanie wymierzyc wszystko i powiedziec czy sie da czy najlepiej nie brac sie za to ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.