RAFI1784 Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Od jakiegos czasu nie mogę uporać się z wyregulowaniem przerzutki, znacznie przeszkadza mi brak stojaka rowerowego, wiem że można je i kupić i zrobić, ale mam do Was pytanie jak wy sobie radzicie z problemem ustawienia roweru do serwisowania... jakie partyzanckie sposoby? Ja miałem kiedyś kij od mopa oparty o dwa krzesła i o niego zawieszony rower o nos siodła, ale teraz nie mam takich krzeseł
andi333 Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Ja mam dwa haki w ścianie (oczywiście w piwnicy) wieszam bika i z głowy.
oxalis Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Od jakiegos czasu nie mogę uporać się z wyregulowaniem przerzutki, znacznie przeszkadza mi brak stojaka rowerowego, wiem że można je i kupić i zrobić, ale mam do Was pytanie jak wy sobie radzicie z problemem ustawienia roweru do serwisowania... jakie partyzanckie sposoby? Ja miałem kiedyś kij od mopa oparty o dwa krzesła i o niego zawieszony rower o nos siodła, ale teraz nie mam takich krzeseł Ja robię bardzo podobnie do Ciebie, z tą różnicą, że zamiast krzeseł wykorzystuję parapet zewnętrzny i balustradę balkonu, a zamiast kija od mopa, biorę dłuższą deskę, może to i prowizorka ale za to działa.
tompoe Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Mam prosty tani stojak na tylne koło taki np. Poza tym regulacje mam przy manetkach wiec w trakcie jazdy sobie mogę dokladnie ustawic. Rower obciązony zawsze inaczej pracuje niz taki na stojaku.
premier2 Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 czasem wieszam rower za siodełko, na rurze pod sufitem, w piwnicy. Elegancko wisi i można sobie regulować do woli. Chociaż mam już stojak na rower, więc przerzutki robię bez podwieszania
blair7 Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 a ja uzywam stojaka, ktory zakupilem na allegro wraz z przesylka za ok 45 zl
qball Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 ja dalem troche mniej i go stuningowalem dodalem gabki coby mi ramy nie podrapal :>
Brooce Napisano 20 Kwietnia 2010 Napisano 20 Kwietnia 2010 Ja zrobiłem taki psikus, że przymocowałem (za pomocą czterech kątowników) podłużny kawałek drewna do deseczki - taki rodzaj podpórki. Opieram na tym rower (w pobliżu mufy suportu) tak że tylne koło jest w górze. Jak zrobię zdjęcie to wrzucę dla lepszego zrozumienia "o co mi chodzi" Jest to dość wygodne do regulacji przerzutki...
gj5 Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 Który z tych stojaków jest lepszy? http://www.allegro.pl/item1093359137_stojak_na_rower_serwisowy_na_tylne_kolo_rowerowy.html http://www.allegro.pl/item1083212723_stojak_rowerowy_rower_z_regulacja_serwisowy.html Może ktoś z was ma któryś z nich? Nie ma żadnych problemów?
Mod Team Odi Napisano 25 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 25 Czerwca 2010 Ten pierwszy odpada moim zdaniem. Bujać się będzie. No i będziesz musiał mieć odpowiedni szybkozamykacz który pozwoli umieścić rower w stojaku.
Niedzwiedz1 Napisano 25 Czerwca 2010 Napisano 25 Czerwca 2010 Te stojaki to raczej nie serwisowe tylko do przetrzymywania roweru Ten pierwszy dość drogi jak na prosty stojaczek. Mam podobny do tego drugiego, przerzutki da się wyregulować, łańcuch wyczyścić również. Ale głównie służy do utrzymywania pionowej pozycji roweru gdy nic przy nim nie robię Odi, mam wrażenie, że wystarczy zwykły szybkozamykacz, tak jak w trenażerze, zakręca się śrubę na stojaku i się trzyma.
Suja15 Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 Mój sposób jest łatwy stawiam rower do góry kołami a pod kierownice kawałek deseczki deseczka ma ok 10-15cm no i jazda jest elegancko .
Mod Team Odi Napisano 26 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 26 Czerwca 2010 Odi, mam wrażenie, że wystarczy zwykły szybkozamykacz, tak jak w trenażerze, zakręca się śrubę na stojaku i się trzyma. Dokładnie tak, ale większość szybkozamykaczy ma inny kształt i nie da się tak osadzić.
gj5 Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 To jaki w takim razie stojak do serwisowania polecacie? ;> Tak do 50zł
viechooo Napisano 27 Czerwca 2010 Napisano 27 Czerwca 2010 A ja wieszam rower nosem siodła za rurę trzepaka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.