stawek Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam. Jestem nowy na tym forum i od razu chciałbym zaznaczyć, że co do części rowerowych i akcesoriów jestem kompletnie zielony. Posiadam rower Author OUTSET i chciałbym w nim co nieco pozmieniać. Według producenta poszczególne podzespoły wyglądają tak: Widelec: MUSTANG (sztywny) Korby: PROWHEEL 48-38-28 (170mm) Przerzutka przód/tył: SHIMANO C050/SHIMANO TX-31 Manetki: SHIMANO Revoshift (21 biegów) Kaseta: SHIMANO MF-TZ-07 (14-28) Hamulce: aluminiowe Chciałbym was zapytać o radę od czego zacząć modyfikację ? Jest jakaś część która jest ewidentnie do wymiany ? Tzn. chodzi mi o to czy jest coś takiego co rzuca się w oczy, coś co tutaj w tym zestawie nie pasuje lub nie cieszy się dobrą opinią ? Chodzi mi przede wszystkim o komfortową i wygodną jazdę. Druga sprawa: Mam ten rower rok i z tego co zauważyłem to od czasu zakupu są problemy z przerzutkami tzn. konkretnie z 1 i 7. Gdy zmieniam na najwyższy lub najniższy bieg nie chce za bardzo przeskoczyć. Czasami się w ogóle nie wbije, a czasami po pewnym czasie zaskoczy. Bardzo proszę was o pomoc w obydwu sprawach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.