Skocz do zawartości

[Rower] Merida HFS, Giant XTC a może coś innego?

letitbe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem;)Chcę kupić rower dosyć uniwersalny, na którym będzie można wyskoczyć w góry, czasami oblecieć jakiś maraton i pomknąć ponad 150km dziennie bez bólu pleców. Założyłem, że na rower mogę wydać do 5tyś. I tak wpadły mi w oko:

Giant XTC 2 za ok 4000zł

Matts HFS XC 1000-D też za 4000zł.

Z założonego budżetu zostaje 1000zł więc może tak chwalony Mbike EVO? Nie chcę składać bo się nie znam i nie mam czasu, chcę jeździć:thumbsup: Nie interesuje mnie karbonowa rama i full-e. Rozmiar pewnie wezmę coś koło 19".

Dzięki za pomoc i pozdrower

Napisano

No właśnie nie chcę szukać. Te które podałem mam w dobrej cenie, przynajmniej 10% niższej niż katalogowa i to jakoś za mną przemawia. Cube mi się podoba, też był brany pod uwagę ale "twardego" sklepu z Cubami nie znalazłem.

Oba rowery mi się podobają, choć to ma akurat dla mnie najmniejsze znaczenie. Chodzi o możliwie optymalny stosunek cena/jakość.

No a co z tym Mbikiem, warto dołożyć do niego?

Napisano

Ja bym ci polecił Gianta, znam wielu zadowolonych użytkowników xtc, których nigdy nie zawiódł. Poza tym piękna rama i malowanie na ten rok ;)

Jak możesz mieć go taniej to tym bardziej go bierz ;)

Napisano

Zaletą Gianta na pewno jest rama jednak tak jak pisał arek Rockrider wypada najlepiej w tym zestawieniu, najlepszy amor i osprzęt, nie wiem tylko co warte są piasty Decathlona.

Napisano

Tyle, że rower to nie tylko osprzęt, to również rama...i może RR tragiczna nie jest ale z pewnością do HFS'ki czy XTC jej daleko.

Na Twoim miejscu dopłaciłbym tego tysiaka do Evo, gdybyś się potargował do 4,5tyś zł to nie ma o czym rozmawiać ;)

Napisano

Właśnie ze względu na ramę nie brałem pod uwagę RockRidera...zresztą widziałem je w sklepie takie rozklekotane i się zraziłem. Na pewno nie są złe ale jednak mi nie spasowały. Powiem szczerze, że chciałem od razu Mbike kupić ale dostałem ciekawe oferty na Meridę i Gianta stąd moje wątpliwości. O osprzęcie nie ma co dyskutować bo jaki jest każdy widzi ale czy rama w Mbiku jest godna zaufania? Czy coś utarguję...wątpię.

Napisano

No powinien dostać większy upust, masz rację.. Tylko, że mamy taki dziwny kraj, że wielu sprzedawców woli nie sprzedać niż sprzedać po dobrej cenie. Nie wiem skąd się to bierze, ale już nie raz się z tym spotkałem..

Napisano

Mimo wielu głosów na Gianta, ja jestem ze Meridą. Matts(w dodatku HFS) to jest świetna rama. Ja mam TFS a jestem w 100% zadowolony!

Napisano

5-10% upustu to tyle co nic, kładąc gotówkę na stół powinieneś taki na wstępie dostać :)

Argument o gotowce jest śmieszny, bo tą gotówke trzeba zanieść do banku i zapłacić prowizję od wpłaty.

No powinien dostać większy upust, masz rację.. Tylko, że mamy taki dziwny kraj, że wielu sprzedawców woli nie sprzedać niż sprzedać po dobrej cenie. Nie wiem skąd się to bierze, ale już nie raz się z tym spotkałem..

Ta dobra dla ciebie cena to brak zarobku dla sprzedawcy.

A wy chłopaki też pracujecie "za darmo" i przekazujecie swoje zarobki innym od tak sobie?

Moim zdaniem proponowane ceny(biorąc pod uwagę, że mamy środek sezonu) to bardzo dobra oferta.

Napisano

Na pewno jest to bardzo dobra oferta. Ja jestem z niej zadowolony;) Tylko nie wiem co wybrać. Wszyscy chwalą Mbika, wszyscy chwalą ramy XTC. Jak dużo płaci się w Giancie za nazwę firmy...Niby fajnie ale mam zgryz;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...