Skocz do zawartości

[licznik] problem z włączeniem.

Javaris

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Wiem, że to bardzo dziwny i głupi problem, ale trochę irytuję. Mam licznik Sigma BC800 zakupiony w połowie tamtego sezonu. Na zimę bateryjka była wyciągnięta, licznik zamknięty - leżały w schowku. Gdy teraz wkładam baterię, po prostu nie chce się włączyć. Czy możliwe jest, żeby bateria się wyczerpała po jednym sezonie?

Za trafne odpowiedzi bardzo dziękuję.

Napisano

Siemasz :)

A czy na pewno wsadziłeś baterię zgodnie z polaryzacją (czyli +/-)?

Bateria powinna przeżyć ten okres bez problemu.

Napisano

Siemasz :thumbsup:

A czy na pewno wsadziłeś baterię zgodnie z polaryzacją (czyli +/-)?

Bateria powinna przeżyć ten okres bez problemu.

Na wszelki wypadek próbowałem odwrotnie, ale bezskutecznie.

No nic, jutro zmienię baterię i zobaczymy. Dzięki : )

Napisano

Mam pytanie odnośnie licznika sigmy bc 506 mam koło 26 cal założoną oponę do trenażera 32-559(26x1.25) po zaznaczeniu i przetoczeniu koła wychodzi mi 196cm jak to wpisać w licznik.1.906 czy 1.960 a czy dystans i prędkość będą w miarę wiarygodne.

Napisano
Mam pytanie odnośnie licznika sigmy bc 506 mam koło 26 cal założoną oponę do trenażera 32-559(26x1.25) po zaznaczeniu i przetoczeniu koła wychodzi mi 196cm jak to wpisać w licznik.1.906 czy 1.960 a czy dystans i prędkość będą w miarę wiarygodne.

1960mm = 196cm

1906mm = 190,6cm

czyli wpisz 1960

Napisano

Ja mam jedno pytanie a propos licznika sigma, nie dotyczy ono tematu ale nie sądze aby warto było zakładać nowy wątek. W instrukcji piszą iż odległość miedzy tym "cudem" montowanym do szprychy a tym drugim "cudem" montowanym do amora powinna być nie większa niż 5 mm, wszystko ok tylko ,że w moim rowerze tak odległość jest możliwa tak gdzieś w połowie amora, mam pytanie czy to może być tak zamocowane czy koniecznym wymogiem jest aby te 2 "cuda" były jak najbliżej opony, czy to nie wpłynie na wynik pomiaru? Pyt. 2 obwód koła, przeze mnie zmierzony jest inny niż w ich tabelce, mało tego u nich są takie dane a propos opony (54-559 - 26x2.00) a u mnie na oponie piszę (54-559 - 26x2.10) czym się sugerować?

Napisano

odległość między magnesem (to cudo na szprysze)a czujnikiem (to cudo na widelcu) ustaw na 2...3mm, będzie pewniej działało. 5mm to eg. mnie zbyt dużo. Jak pewnie wyczytałeś z instrukcji, na obudowie czujnika jest specjalny znak i na wysokości tego wytłoczenia ma "przebiegać" magnes. Wysokość zamontowania czujnika/magnesu nie wpływa na pomiary. Co do obwodu koła, to lepiej - zamiast korzystać z tabelki - zmierzyć obwód swojej opony i wpisać wartość ( najczęściej w mm ) do licznika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...