bikeman1 Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam Prosiłbym o porady w wyborze szprych. Zależy mi na niskiej wadze ale i na odpowiedniej sztywności koła. Hamulce V-brake. Moja waga to 70kg. Obręcze planuje kupić takie: Alexrims XC Lite, piasty mam z tyłu Novatec, z przodu XTR. Takze chcialbym pare gram na szprychach zaoszczedzic. Myslalem nad DT Revolution, komplecik wazy 280gr, cena 3.2zl za sztuke, lub Sapim Laser, waga podobna, ale cena nizsza, bo sztuka 2zl. Prosze o opinie ludzi jezdzacych na cieniowanych szprychach. Jakie doświadczenia, uwagi, przestrogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Przy twojej wadze o ile zostaną dobrze zaplecione nie powinno by najmniejszego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxalis Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Ja przy wadzę ~80kg, od trzech lat jeżdżę na kołach zaplecionych na szprychach DT Revolution, 32 szprychy na koło, i od czasu jak je założyłem zauważyłem, że jedyny problem z kołami jakie mam to uciekające powietrze z dętki, zero jakichkolwiek problemów, ani razu nie trzeba było kół centrować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Wytrzymałość koła nie zależy w największym stopniu od szprych ale od obręczy czy jest ona kapslowana, ile ma komór czy jest płaska czy stożek itd. Ja jeżdżę na najtańszych szprychach i b.dobrych obręczach i piastach, i także nie mam żadnego problemu z centrowaniem się kół i jedynym problemem są laczki jeżeli już owe wystąpią - a tak to koła suną idealnie. Dlatego sądzę że za szprychy nie ma co przepłacać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 W archeologa się bawisz? Temat jest z kwietnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.