peeotrs Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam ! Jestem z południa Polski i wybieram się na przełomie lipca i sierpnia 2010 r na wczasy rodzinne na Wolin. Trochę się ścigam po górach i przez te dwa tygodnie trochę chciałbym potrenować,a przy okazji może wystartować w jakiś zawodach. I tu moje pytanie do braci rowerowej w zachodniopomorskim: czy ktoś z Was wie o jakiś zawodach w stylu maraton,mini maraton,XC i.t.p. na przełomie lipca i sierpnia w promieniu do 100 km od Wolina? Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolsik Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Hej Akurat na przełomie lipca i sierpnia jest luka w Gryf Maratonie rozgrywanym na terenie województwa zachodniopomorskiego. Być może w tym okresie odbędzie się "Letni Maraton MTB "Trójząb Neptuna" w Świnoujściu, ale data jeszcze nie jest ustalona. Natomiast na 100% odbędzie się Maraton dookoła jeziora Miedwie. Jednak nie jest to typowy maraton MTB, gdyż trasa w znacznej ilości biegnie po asfalcie. Głównymi atutami tego maratonu są organizacja, nagrody oraz świetne położenie nad jeziorem, spokojnie można przyjechać z rodziną i się nie wynudzą ;)Poniżej wkleję Ci linki do imprez stron imperz które wymieniłem: http://ksuznam.swi.pl/ http://www.gryfmaraton-mtb.pl/ http://www.stc.stargard.pl/miedwie.php5 Generalnie polecam wycieczkę z rowerem do Szczecina, do Puszczy Bukowej. Pociągiem można dojechać bezpośrednio z Wolina wysiąść na stacji Szczecin Zdroje, a potem to już tylko jeździć, a jest gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peeotrs Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Wielkie dzięki za te informacje.Spróbuję wystartować przynajmniej w jednej z podanych przez ciebie imprez. Mam jeszcze jedno pytanie co do rodzaju tras.W góry bez opon z grubym bieżnikiem i porządnego amora raczej bym się nie wybierał.Nie mam wyobrażenia o warunkach jakie panują nad morzem ,ale czy na przykład opony typu semi-slick i sztywny widelec nie wystarczą ? (np. w Wapnicy ) Jeszcze raz dzięki za poświęcony czas. pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolsik Napisano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Semi-slicki na pewno starczą na większość tras, jedynie w Puszczy Bukowej jeśli popada deszcz to jest błoto i warto jakiś poważniejszy bieżnik posiadać. Osobiście jeżdżę na Racing Ralph'ach praktycznie niezależnie od pogody, jedynie na późną jesień zakładam grubszy bieżnik, a jeżdżę głównie w tejże Puszczy. Co do okolic Wapnicy i widelca to więcej będę mógł powiedzieć po sobocie, bo najprawdopodobniej się tam udam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 jak już będziesz na Wolinie, to polecam okolice Międzyzdrojów objechać (tam jest jakiś szlak pieszy startujących z Międzyzdrojów). Jest to najbardziej pofalowana cześć wyspy. Zwłaszcza okolice ruin po wyrzutniach rakiet V2 (czy tam V1 - nie pamiętam). Momentami można zapomnieć, że to wybrzeże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Wapnica ~7 km od miedzyzdrojow, poligon testowy V3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peeotrs Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Już po wakacjach.W ciągu 2 tygodni zrobiłem prawie 800 km.Najbardziej podobały mi się szerokie i w miarę równe leśne ścieżki,w Beskidach tego nie ma.Pojechaliśmy też ma Uznam.Wystarczyła dobra mapa i można improwizować do woli.Na zakończenie wystartowaliśmy z żoną w maratonie dookoła Jeziora Miedwie.Impreza zorganizowana wzorowo.Dziękiskolsikza podanie namiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 no to niezły przebieg wyczesaliście. Prawda, że Wolin to ciekawe miejsce na rower? PS. A na Miedwiu też startowałem. Trasa b. szybka, ale organizacji nie nazwałbym "wzorową". No ale nie o tym tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.