przemot Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, ponieważ jestem jeszcze "świeży" proszę o przeniesienie tematu jeśli został umieszczony w niewłaściwej kategorii. Niedawno przesiadłem się na crossa, ale jednak powróciła tęsknota za mtb. W związku z tym mam zamiar złożyć rower typu hardtail. Poniżej zamieszczam preferowaną konfigurację. Prosiłbym bardzo o jej ocenę i ewentualne uwagi oraz sugestie. Komponent Model Przerzutka tylnia Alivio RD-M410 Przrzutka przednia Alivio FD-M412 Kaseta Alivio CS-HG50 11-32T 8-ka Łańcuch Alivio CN-HG40 Manetki Alivio ST-M410 3X8 + Linki Klamki --------------------------- Korba Alivio fc-m410 Suport VP BC-82 Pedały Accent Basic Sztyca Accent SP-496 Siodło Accent Derry Zacisk sztycy Accent Profi Widelec Sr Suntour XCR 100mm Stery Accent HST-B10 Mostek Accent AS-35 Kierownica Accent Riser Chwyty Accent Comforted Linki 200cm x4 Pancerze Fibre Czarny 5m Obręcz x2 Accent Pathfinder Szprychy x72 CN Spoke + Nyple Nyple x72 --------------------- Piasta tył Novatec 2 maszynowa Piasta przód Novatec 2 maszynowa Hamulce Alivio V-BRAKE BR-M432 Opona x2 Kenda Karma K917 26x2.0 DTC 60TPI Kevlar Dętka x2 KENDA 26 x 1.75-2.125 Rama Corratec SuperBow Fun [lub inna o ciekawym kształcie w cenie do 900zł] Zaznaczę, że nie interesuję mnie zakup już złożonego fabrycznie modelu. Rower będzie wykorzystywany w 90% procentach do jazdy w terenie las, szuter, pagórki pozostałe 10% dojazdy asfaltem - takie są założenia. Z góry dziękuję za wszelkie konstruktywne uwagi i pomoc. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.