kyloziom Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Zastanawiam się nad zmianą korby w moim rowerze. Czy to się opłaca i jakie są różnice po zmianie. Mam póki co jakąś korbę HI-TECH a chce zmienić na KORBOWY TRUVATIV X-FLOW (mam mocowanie na kwadrat) A mój budżet to ok 80zł. Co do stylu jazdy lubię poszaleć w mieście, ale lubie też wybrać się w teren(nie za trudni, ani też nie za łatwy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Ten Truvativ z pewnością będzie lepszy (wytrzymałość i sztywność) od aktualnej korby, ale kwadrat kwadratowi nie równy i może (i zapewne tak będzie) się okazać, że będziesz musiał wymienić także suport, a wtedy już lepiej dołożyć do czegoś na wielowypust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 A może na SR SUNTOUR ALUMINIUM lub FC-191 SHIMANO ACERA. Apropos na takie mnie stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 O FC-191 masz tu i tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyloziom Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 O kurde to tej Acera nie kupie na 1000%. Czyli zostaje TRUVATIV X-FLOW i SR SUNTOUR ALUMINIUM. Ja bym wziął tą pierwszą znana i ceniona marka. A co wy sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 A ja sądzę, że jeżeli obecna korba jest jeszcze dobra to nie ma sensu wydziwiać. A jak już się upierasz na wymianę to zbieraj kasę na coś lepszego i wymienisz dopiero jak obecną zajeździsz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.