ooggii Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 swoich trzeba wspierać a nie jakieś Tajwany mamy tez arkusy i romety
kadargo Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Krossy są świetne cena/jakość i to ich największa zaleta. Ja sam mam Krossa(po ostatnich modyfikacjach właściwie pozostała tylko rama i napęd ;p) i gdybym miał kupować nowy rower to też byłby pewnie Kross, ramy porządnie pospawane osprzęt też wysoka półka... swoich trzeba wspierać a nie jakieś Tajwany czy USA To pokaż mi choć jedną część w tych rowerach oprócz ramy ( co do której też nie mam pewności) która nie pochodzi z Tajwanu bądź USA.
ooggii Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 To pokaż mi choć jedną część w tych rowerach oprócz ramy, która nie pochodzi z Tajwanu bądź USA Chodzi o polską markę. Kross składa rowery u nas, tu zatrudnia ludzi i tu płaci podatki.
kadargo Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Podobnie jak np. Ski team albo SSC gdzie kupisz rower złożony na tych samych podzespołach kupionych u tych samych Tajwańskich poddostawców Nie siejcie tu propagandy rodem z PRL...
ooggii Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Nie siejcie tu propagandy rodem z PRL... No słabo. Ja się bardzo cieszę, że coś się w Polsce tworzy. Dla jednych propaganda, dla innych promocja polskiej myśli technicznej Fajny artykuł "Made in Poland - polscy producenci branży rowerowej" http://bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&art=318&g=40&str=1
moojmisiu Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Aluminiowe i karbonowe ramy krossa pochodzą z Tajwanu, aluminium to kinesis, karbon: nie wiem, ale czeski 4ever ma w ofercie taką samą ramę, jak a+. Tylko pieniążki za pomalowanie i poskładanie roweru oraz zysk producenta zostają w Polsce (niby zawsze coś, ale dla mnie byłby to argument dopiero w przypadku, gdyby obok siebie stały dwa takie same rowery). A rower krossa kiedyś miałem i był całkiem ok, dobrze poskładany. Rama była wykonana mniej starannie niż gt, które miałem później, ale była dla mnie wygodniejsza. Później miałem jeszcze taniego authora i mocno tęskniłem do ramy krossa. A później to już kupiłem rower, którego nie chcę zmieniać, no chyba że na fs o podobnej geometrii...
ooggii Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Aluminiowe i karbonowe ramy krossa pochodzą z Tajwanu, aluminium to kinesis Aluminium kinesis w sensie rurki czy gotowe ramy? Cytat z artykułu, zdaje się, że 2005r. "Według danych Komisji Europejskiej Kross jest dziś największym producentem rowerów w Europie. Na sukcesy firmy pracuje obecnie ponad tysiąc pracowników. Od tego roku firma ma także własną linię do produkcji ram aluminiowych" więc pewnie nie wszystkie ramy ciągną z Azji. artykuł z tego roku: http://portal.bikeworld.pl/rower/artykul:a12/7978/Dirt+2012+od+Krossa/ "Ramy wytwarzane były na miejscu więc w zależności od potrzeby były modyfikowane i na bieżąco testowane."
moojmisiu Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Ech, zamiast spojrzeć do źródła... Level A8 to rower, dla którego trudny teren i wymagające trasy tworzą idealne warunki bytu. Konstrukcja oparta o doskonałą ramę Kinesis'a i wyposażona w wysokiej klasy osprzęt spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających zawodników. A źródło tu: http://www.kross.pl/rower/22-Level_A8.html
ooggii Napisano 14 Września 2011 Napisano 14 Września 2011 Ech, zamiast spojrzeć do źródła Ech trzeba było od razu podać źródło, albo model o którym piszesz. W A8 2010 faktycznie jest taka inf. Natomiast przy A8 2011 "model oparty został o doskonałą ramę zbudowaną z aluminium Kinesis" ... kinesis (tak samo jak Reynolds czy Columbus) robi też rurki http://www.kinesis.com.tw/formed_toptubes.php Reynolds steel, triple butted http://kross.pl/rower/35-Big_Wheel_.html
jafo24 Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 ja mam KROSSa A4 z 2006 i jeździ do dzisiaj, nie jeździłem strasznie dużo, z różnych powodów, ale z 6000-8000 nim zrobiłem, jestem bardzo zadowolony, że wtedy zdecydowałem się na taki wybór, choć w 2006 roku opinie o marce KROSS były skrajne. Większość postrzegała ich właśnie jako makrokesza. Z uwagą śledzę co roku ich poczynania i jestem, można powiedzieć dumny, że jest to polska firma. Nie ważne, czy zamawiają ramy w chinach czy nie, ważne żeby były dobre, żeby dbali o jakość, ważne że dzięki temu że kupujemy te rowery pracę mają setki ludzi, że zdobywają rynek, rozwijają się, i widać po informacjach, że może wypracują niedługo własne know-how, i o to chodzi. Oby więcej takich firm w różnych innych dziedzinach. A w przyszłym roku kupię sobie Levelka A8, i właśnie natchniony tym wątkiem zajrzałem na stronkę i A8 na przyszły rok jest tańszy!! na pierwszy rzut oka chyba trochę przyoszczędzili tu i ówdzie na osprzęcie, ale nie ma to większego znaczenia, ale za to rowerek jest w o niebo ładniejszym malowaniu. Dodatkowo po przeglądnięciu ich katalogu ze strony na 2012 rok, jestem pod wrażeniem oferty. Nie wiem czy brakuje czegokolwiek. każdy coś znajdzie dla siebie. Oby tylko jakościowo było tak pięknie jak w katalogu.
lukasz78 Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Co do Krossa, to posiadam od czerwca Krossa Trans Alp, od tego czasu przejechałem nim 5633 km w różnych warunkach terenowych i pogodowych (średnio ponad 60 km na dzień wychodzi). Jestem ze sprzętu bardzo zadowolony, nic się nie psuje (a zaznaczam, że zupełnie nie dbam o rower, tylko wsiadam i jadę, nic nie czyszczę, nie reguluję, rzadko smaruję...), jeździ się bardzo wygodnie (po zrobieniu trasy rzędzu 150 km nie odczuwam żadnych niedogodności oprócz bolących trochę nóg ). Jedyne, co przy nim przez ten czas trzeba było zrobić, to wymiana klocków hamulcowych (przy jeżdżeniu w intensywnym ruchu ulicznym to nie dziwne) i centrowanie przedniego koła - ech, te dziury i krawężniki... Jednym słowem moja opinia jest pozytywna.
Kieziu Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 W tym roku, tzn za pare dni stane się właścicielem A8 z 2011 r. Kolorystyka mi bardziej odpowiada od malowania na 2012 - to kwestia gustu - ma fajny osprzęt, dobry amorek, cena też przystępna i dobre wyposażenie. Jedynie potem wymienie korbę na SLX i może tylną przerzutką na XT.. ale to jak już będe musiał...
Simonello Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Dodatkowo po przeglądnięciu ich katalogu ze strony na 2012 rok, jestem pod wrażeniem oferty. Nie wiem czy brakuje czegokolwiek. każdy coś znajdzie dla siebie. Oferta jest super, poza jednym - czekam na mocne wejście Krossa na rynek rowerów szosowych.
ooggii Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Oferta jest super, poza jednym - czekam na mocne wejście Krossa na rynek rowerów szosowych. Już mieli w swoim czasie kilka modeli i im nie wyszło. Czytałem dużo negatywnych opinii na temat ram krossa do szosówek - że nieprzemyślane i mała możliwość doboru rozmiaru itp. Pewnie sporo na tym stracili i szosy poszły w odstawkę. Z tym mocnym wejściem na rynek szosówek to pewnie długo poczekasz, chyba że zatrudnią jakiegoś kumatego projektanta i opracują super-duper-ramę.
aldebaran Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Cześć wszystkim, posiadam A2 z tego roku już 2 miesiące i niestety ostatnio nie jestem zadowolony Zaczęło się od pedałów które szybko popękały, ale najgorsze jest to że dość szybko zacząłem mieć problemy z przerzutkami, nie dość że potwornie hałasowały to od paru dni mam problem ze zmienianiem biegów, zmieniają się po dłuższej chwili. I to co najbardziej mnie denerwuje i odbiera ochotę do jeżdżenia to przeskakujący łańcuch przy mocniejszym "depnięciu". Nie było żadnego ostrego katowania, jazdy po trudnym terenie, raczej głównie asfalt. Będę z nim niedługo jechał do serwisu. Nie było mnie na "pierwszym przeglądzie", czyli doregulowania wszystkiego żeby było cacy. CZy wiecie orientacyjnie ile trzeba by zapłacić żeby doprowadzić rower do porządku w serwisie?
aldebaran Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 A co to da? Sądzę że raczej mogą odprawić mnie z kwitkiem, na takie uszkodzenia jakie są u mnie (problemy z przerzutkami) mogą stwierdzić że rower był nieprawidłowo eksploatowany, i za wszystko będę musiał zapłacić ja. Jak to w ogóle jest ?
Darek1990 Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Nie zakładaj od razu najgorszego,skoro masz rower od nowości i nie długo to sklep powinien to uwzględnić i nie powinno być problemów
ooggii Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 A co to da? masz złe podejście mogą stwierdzić że rower był nieprawidłowo eksploatowany i w jaki sposób ci to udowodnią? Zamiast marudzić jedź do serwisu i niech ci wyregulują/naprawią/wymienią części. Im dłużej czekasz tym więcej tracisz, a nawet ryzykujesz.
Darek1990 Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Ale z drugiej strony,obiektywnie patrząc,może być tak że sklep Cię zapyta czemu nie przyszedłes od razu jak zaczęło się coś dziać(a tak trzeba było zrobić btw),wiesz mogą chcieć Ci wmówić że coś się zaczęło dziać,ty jeszcze jeździłeś i popsułes bardziej...wszystko zależy od sklepu i podejścia do klienta.oddaj jak najszybciej i daj znać jak poszło.powodzenia i pozdrower
mklos1 Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 A co to da? Sądzę że raczej mogą odprawić mnie z kwitkiem, na takie uszkodzenia jakie są u mnie (problemy z przerzutkami) mogą stwierdzić że rower był nieprawidłowo eksploatowany, i za wszystko będę musiał zapłacić ja. Jak to w ogóle jest ? Pisałem już o tym w innym wątku. Gdyby stosować się literalnie do tego co mówi gwarancja Krossa, rower byłby nie do praktycznego użycia i de facto jedynie da się dochodzić roszczeń w przypadku uszkodzeń fabrycznych, bo wszystko da się podciągnąć pod niewłaściwe użytkowanie. Aczkolwiek w szybkie rozregulowanie się przerzutki jest raczej wadą fabryczną, czy też niewłaściwym przygotowaniem podczas sprzedaży (śruba zacisku linki). Jak najbardziej gwarancja powinna zostać uznana.
ooggii Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Biadolicie na Kross'a a wystarczy przepisy poczytać. Kto wam sprzedaje rowery? Kross czy jakiś konkretny sklep? "Odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową" wpisać w google i czytać.
radeks23 Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Przerzutki to drobiazg, łatwo je samemu wyregulować, ale przeskakujący łańcuch to poważna sprawa i tu Cię raczej z kwitkiem nie odprawią.
krzychu22 Napisano 22 Września 2011 Napisano 22 Września 2011 Ja kopiłem rower za pośrednictwem internetu. Po 5 miesiącach pękła mi rama. Podzwoniłem gdzie trzeba i Kross na swój koszt przysłał kuriera. Po kilku dniach zadzwoniłem dowiedzieć się co i jak. Odpowiedzieli mi że czekają na wahacz i jak go dostaną to od razu wysyłają gotowy rower. Myślałem że to potrwa z 2 tygodnie, ale się zdziwiłem. Rower przysłali dzień później jak mieli planowo dostać tą część. Więc jeżeli chodzi o obsługę klienta w sprawach gwarancyjnych jest całkiem nie źle(w moim przypadku ).
kalin20 Napisano 25 Września 2011 Napisano 25 Września 2011 Odnosząc sie do tematu, narzekać nie moge na swojego signa. Jedyny mankament który zauważyłem po roku używania, to źle założona przednia opona, poprostu jest odwrotnie założona
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.