Nachaj18 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam posiadam siodełko KBIX DriveLine PRO-Comp. Dzisiaj jadąc zauważyłem że coś stuka w pierwszym momencie myślałem ze to są pedały jednak okazało się że jednak siodełko. Zacisk jest mocno zaciśnięty tak samo siedzenie jest mocno przykręcone. Ważę 61kg siedzenie mialem wysunięte max do tyłu mogło to być przyczyną? Co z tym zrobić? miał ktoś podobną sytuację? ten problem oznacza wymianę?.
Nachaj18 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Właśnie rozebrałem wyczyściłem te podkładki co mocują siodełko do sztycy i na górze te pręty w siodełku ale te stukanie dobiega z tyłu tam gdzie te pręty wchodzą do takich końcówek plastikowych myślicie ze tam może się piasek dostał czy jakiś maras?
andi333 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 A luzów tam nie masz ? (poruszaj prętami czy ci się nie ruszają do przodu i do tyłu ) Mnie tak SKN się rozleciał
Nachaj18 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Chyba pręty są lekko poluzowane i dlatego stuka wiec trzeba będzie wymienić siodełko na nowe jutro skocze do serwisu aby na 100% się upewnić bo wiadomo że gorzej się pomaga gdy się tego nie widzi ani nie słyszy ale dzięki wielke za pomoc i naprowadzenie:).
andi333 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 To na pewno wymiana ja swoje próbowałem kleić różnymi klejami ale po chwili jazdy wszystko się rozpieprz...
MarcinGoluch Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Posmaruj delikatnie miejsca styku prętów z jarzmem sztycy i miejsca gdzie samo jarzmo może się względem siebie ruszać. Miałem to samo, również lałem specyfiki w otwory gdzie wchodzą pręty bo tam widziałem problem. Okazało się że suche jak pieprz jarzmo sztycy i pręty powodowało chrobotanie. Pozdrawiam! Marcin
gilgamesz Napisano 19 Kwietnia 2010 Napisano 19 Kwietnia 2010 Tez tak miałem i u mnie przyczyną było zabrudzenie piaskiem i innym syfem.Wyczyść pręty w siodełku,wyczyśc jarzmo w sztycy i śruby dociskajace.Nasmaruj je troszeczke.U mnie pomogło i stukanie ustało.
Nachaj18 Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Napisano 19 Kwietnia 2010 Dobra już nic nie stuka zrobiłem tak jak mi poleciliście na dodatek obniżyłem sztyce trochę,zrobiłem przejażdżkę 10km i wszystko jest ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.