rafalek940 Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam Zakładam taki temat bo chaiłbym sie zapytać czy istnieje możliwośc podłoczenia do zacisku XTR klamki SLX albo Deroe ? Klamka miala by byc nowa a zacisk lekko używany a przewód też nowy Jakby taki duet na Slx czy klamka Deore pracowalby dużo odbiegało by to od duetu Xtr/Xtr ? Chodzi mi o czywiscie Hydrauliczny komplet Bardzo prosilbym o pomoc Pozdrawaiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Wszystko w Shimano da się połączyć. Kwestia to dobór odpowiedniego przewodu. Jak już wybierasz klamki to bierz te z ServoWave czyli SLX, XT, XTR. Deore nie ma tego bajeru, więc będzie miało trochę mniejszą siłę hamowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 XTR też nie Także albo XT albo SLX, którą weźmiesz to już raczej obojętne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 a czyli jaki wziążć przewod ? ten http://centrumrowerowe.pl/006539/Shimano-SM_BH63_przewod_hamulca_tarczowego_90cm/Produkt.aspx czy ten bedzie lepszy ? http://centrumrowerowe.pl/09703033011/Shimano-SM_BH59_przewod_ham_tarczowego_XT_90cm_z_koncowkami/Produkt.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Ten, który pasuje do wybranej klamki. One między sobą różnią się końcówką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Do klamki (SLX i Deore) to będą pasowały oba. Ważne jest mocowanie w zacisku a ono się zmieniało w XTRach. Podaj jaki do model i rocznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam Zakładam taki temat bo chaiłbym sie zapytać czy istnieje możliwośc podłoczenia do zacisku XTR klamki SLX albo Deroe ? Klamka miala by byc nowa a zacisk lekko używany a przewód też nowy Jakby taki duet na Slx czy klamka Deore pracowalby dużo odbiegało by to od duetu Xtr/Xtr ? Chodzi mi o czywiscie Hydrauliczny komplet Bardzo prosilbym o pomoc Pozdrawaiam a tak z ciekawości. Czemu ten zabieg ma służyć? rozumiem, że wygląd XTRa ma decydujące znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Nie, bo zapewne zacisk jest od Wormsa za stówę Klamke SLX, nie ma co dopłacać do XT. Przewód może jakiś w oplocie . . . Żeby to jakoś hamowało to od razu ori organiki out . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Nie, bo zapewne zacisk jest od Wormsa za stówę Klamke SLX, nie ma co dopłacać do XT. Przewód może jakiś w oplocie . . . Żeby to jakoś hamowało to od razu ori organiki out . . . zgadza sie aaa i jeszcze jedno o co chodzi z tym Żeby to jakoś hamowało to od razu ori organiki out . . .? bo ja taki nie kumaty jestem czyli rozumiem ze komplet SLX klamka XTR zacisk i jakis przewód to bedzie duet nie odbiegajacy hamuowaniem od duetu XTR XTR ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Będzie mocniejszy, z dobrym przewodem z modulacją lepszą, jednak taki zestaw będzie cięższy. Organiczne klocki Shimano to straszny chłam . . . Od razu jakieś metale . . . PS. Sam to wszystko chcesz połączyć, zalać, odpowietrzyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Wrzuciłem Ci stary przewód do zacisku, możliwe że coś z tego Ci się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Wrzuciłem Ci stary przewód do zacisku, możliwe że coś z tego Ci się przyda. z przodu masz 44 na 32 ? dobrze widzę? a gdzie 22 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 hamulce złożone dziś ida jeszcze raz do zalania bo serwisan zle zalal a tak to smiga mam pytanko bo bardzo mi piszcza to chyba klocki czym je zrobic by wg nie piszczały ? tarcze odtłuscilem klocki tez i jaka tarcze dac zostawic Avid G2 ? czy moze dac nowego alligatora piła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.