Skocz do zawartości

[Trasa Pieniny] dojazd z rowerem z Warszawy

verso

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chcę się wybrać w weekend majowy w Pieniny. Będę tam jechać pierwszy raz i stąd moje pytanie:

czy ktoś z forumowiczów przewoził z Warszawy rower do któregoś z miejsc wypadowych do tras w Pieninach ?

Z tego co wyczytałam na forum jedzie pks do Krościenka, czy jest możliwość zabrania się z rowerem (rower do bagażnika)?

Do Szczawnicy z tego co widziałam raczej bez samochodu będzie problem ?

A jak ewentualnie z dojazdem z Nowego Targu/Nowego Sącza ? Może opłaca się dojechać do ktregoś z tych miast pociągiem a potem rowerem?

Dziękuję za wszystkie sugestie i pozdrawiam !

Napisano

Ja w zeszłym roku tak jechałem do Krościenka. Wsiadałem w Radomiu ale PKS startował w Wawie więc nie powinnaś mieć problemu. Chyba, że jedziecie większą ekipą to może być problem.

Napisano

Do Nowego Sącza i Nowego Targu można dojechać PKP. Czasy podróży nie zachęcają, ale jadąc większą ekipą można się pokusić o jazdę nocnym. Potem to już sensownie to chyba tylko rowerem. Zależy jeszcze w jaką okolicę konkretnie się wybierasz, bo to jednak pewien rozrzut jest.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

Grupa mini od 1-3 osób więc opcja z pksem jest do wzięcia pod uwagę. Jeśli chodzi o punkt startowy to nie ma to większego znaczenia, ponieważ jadę pierwszy raz i każda trasa jest dla mnie ciekawa. Początkowo myslałam o Szczawnicy, ale widzę że bez samochodu łatwiej sie dostać do Krościenka.

Gdyby ktoś jeszcze mógł napisać jak wygląda w prraktyce dojazd z Nowego Targu lub Nowego Sącza do Krościenka ? Tylko szosą 969? Czy jest może jakaś przyjemniejsza trasa ?

Napisano

Dzięki za odpowiedzi.

Grupa mini od 1-3 osób więc opcja z pksem jest do wzięcia pod uwagę. Jeśli chodzi o punkt startowy to nie ma to większego znaczenia, ponieważ jadę pierwszy raz i każda trasa jest dla mnie ciekawa. Początkowo myslałam o Szczawnicy, ale widzę że bez samochodu łatwiej sie dostać do Krościenka.

Gdyby ktoś jeszcze mógł napisać jak wygląda w prraktyce dojazd z Nowego Targu lub Nowego Sącza do Krościenka ? Tylko szosą 969? Czy jest może jakaś przyjemniejsza trasa ?

W jakiś czas temu jechałem samochodem raz z Nowego Targu raz z Nowego Sącza do Sromowców Wyżnych i wydaje mi się że łatwiejszy dojazd jest z Nowego Targu. Ale najlepiej żeby wypowiedział się ktoś z tamtych okolic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...