Skocz do zawartości

[amortyzator] RST Space Jump

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż kupiłem Krosa Ds2 i za bardzo nie wiem co jest nie tak jednak mój amortyzator jest strasznie hmm sztywny..twardy nie wiem jak to nazwać. Generalnie gdy powieszę się na kierownicy całym ciężarem (65kg) tylko nie znacznie się chowa. Nie wiem czy tylko mój egzemplarz tak ma czy wszystkie.

Napisano

Space Jump (o ile to na pewno wersja Jump) ma asystę powietrzną. Według tabeli w tej instrukcji bez powietrza jest dla ludzi o wadze ok. 45 kg, a w górę zgodnie z tabelą (choć jest ona orientacyjna i nie warto trzymać się jej sztywno). Tak więc poszukaj zaworu, spuść powietrze, zobacz czy coś się zmieni, a jeśli będzie za miękki, to podjedź do kogoś kto ma pompkę do amorów (jakiegoś serwisu np.) i dopompuj, aż będzie ok.

Napisano

Właśnie byłem sprawdzić co i jak. Odkręciłem nakrętkę przytrzymałem bolec i okazało się że w środku nie było powietrza prawie wcale. Amor jak był twardy tak jest dalej.

Napisano

Ale tak chyba nie powinno być. Właśnie wsiadłem na mój stary rower jeszcze z czasów komunii i amor o ile moge to coś tak nazwać działa jak mój Space Jump.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Nie trzeba wymieniać spreżyny.Wymień olej na rzadszy, podpompuj go pod swoja wage (nie sugeruj sie tabelą gdyż producent przeważnie podaje zawyżone psi)orzaz ustaw tłumienie odbica. Powinno byc ok

aha i nie zapomnij czyścić górnych goleni a nastepnie nanieść na golenie Brunox Deo co znacznie poprawia pracę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...