xkudlatyx Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Otóż kupiłem Krosa Ds2 i za bardzo nie wiem co jest nie tak jednak mój amortyzator jest strasznie hmm sztywny..twardy nie wiem jak to nazwać. Generalnie gdy powieszę się na kierownicy całym ciężarem (65kg) tylko nie znacznie się chowa. Nie wiem czy tylko mój egzemplarz tak ma czy wszystkie.
Miecho87 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Space Jump (o ile to na pewno wersja Jump) ma asystę powietrzną. Według tabeli w tej instrukcji bez powietrza jest dla ludzi o wadze ok. 45 kg, a w górę zgodnie z tabelą (choć jest ona orientacyjna i nie warto trzymać się jej sztywno). Tak więc poszukaj zaworu, spuść powietrze, zobacz czy coś się zmieni, a jeśli będzie za miękki, to podjedź do kogoś kto ma pompkę do amorów (jakiegoś serwisu np.) i dopompuj, aż będzie ok.
xkudlatyx Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Właśnie byłem sprawdzić co i jak. Odkręciłem nakrętkę przytrzymałem bolec i okazało się że w środku nie było powietrza prawie wcale. Amor jak był twardy tak jest dalej.
Miecho87 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 No to tabela kłamie . Amortyzatory do DJ generalnie są twardsza niż przeznaczone do ogólnej jazdy. Może poradzą więcej użytkownicy Space.
xkudlatyx Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Ale tak chyba nie powinno być. Właśnie wsiadłem na mój stary rower jeszcze z czasów komunii i amor o ile moge to coś tak nazwać działa jak mój Space Jump.
HeInEkeN Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Nie potrzebnie kupiles ten rower. Ten amortyzator jest Twardy z natury. Ds= Dual slalom i ten rower ma takie przeznaczenie.
micha09 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Helneken piszesz glupoty i tyle. kilka godzin temu napisales to -->http://www.forumrowerowe.org/topic/67310-rower-kross-sign-ds-czy-kross-signa-ds-2/page__p__699633entry699633 . Twoim zdaniem ta twoja katapulta lepiej chodzi?? Przejedz sie kiedys na prawdziwym amortyzatorze a nie atrapie! A i jeszcze jedno milej wizyty u dentysty jak ci sprezyna wyleci
xkudlatyx Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Czyli na przykład nie poskacze sobie na nim ? Da się cokolwiek zrobić by był chodź odrobinę miększy?
dondavid Napisano 18 Czerwca 2010 Napisano 18 Czerwca 2010 Nie trzeba wymieniać spreżyny.Wymień olej na rzadszy, podpompuj go pod swoja wage (nie sugeruj sie tabelą gdyż producent przeważnie podaje zawyżone psi)orzaz ustaw tłumienie odbica. Powinno byc ok aha i nie zapomnij czyścić górnych goleni a nastepnie nanieść na golenie Brunox Deo co znacznie poprawia pracę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.