Bessish Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Witam. Znajomy chce sprzedać mi rower z rocznik około 05/06' na którym zrobił około 300km. Udało się ustalić, że jest to rower Decathlon na amorku Rock Shox, zapłacił on za niego 350€, odsprzedać chce go za 150€ (+ gratis osprzęt czyli błotniki, wymienione siodełko, licznik, itd). I tutaj pytanie, czy mi się opłaca go kupować?
afly Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 A my wrożka i wiemy co się w nim znajduje? więcej szczegołow jest potrzebnych, najlepiej zdjęcie.
Jawak Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 A co to za model ? 05/06 to nie wiem jaki był wtedy osprzęt.
Bessish Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Jest na osprzęcie SHIMANO, zdjęcia nie mam. Więcej szczegółów sam nie otrzymałem.
Miecho87 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Dobry jesteś - chcesz wydać 150 ojro na coś co w ogóle nie wiesz czym jest?
Bessish Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Powiem tak, rower kupuje od znajomego, który mieszka aktualnie w Hiszpanii. Kupił sobie ten, że rower i zrobił na nim kilka km i rower odłożył go, bo czas go "zjadł". Gdy mieszkał jeszcze w Polsce należał do klubu rowerowego i jeździł po górach. Więc mówi, że się na tym zna i, że rower jest godny polecenia. On chce mi ten rower wysłać do Polski, a płatności dokonuje kiedy i jak chce. Napisałem tutaj dlatego, iż może ktoś się spotkał z tym rowerem (chodzi tu o serie z amorkami Rock Shox) i może ktoś mógł by się na ten temat wypowiedzieć.
Miecho87 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 No mogliby pewnie prawie wszyscy - gdyby było wiadomo o jaki rower chodzi. Już pomijam kwestię takiego detalu, jak rozmiar ramy, która może Ci nie pasować.
Bessish Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Co do rozmiaru ramy jesteśmy prawie, że tego samego wzrostu/wagi, mówił, że ramę ma dopasowaną.
Pytko Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Do ciebie trzeba jak do łopaty? Nikt nie wie o jaki rower ci chodzi! Skąd mam wiedzieć czy ten rower jest dobry, jeśli nawet nie wiem co w nim jest? Rower tylko z ramy i amora się nie składa. Odnośnie Shimano to może też być różnie-turney? xt?. To się różni
Bessish Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Do ciebie trzeba jak do łopaty? Nikt nie wie o jaki rower ci chodzi! Skąd mam wiedzieć czy ten rower jest dobry, jeśli nawet nie wiem co w nim jest? Rower tylko z ramy i amora się nie składa. Odnośnie Shimano to może też być różnie-turney? xt?. To się różni A ty czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? "Napisałem tutaj dlatego, iż może ktoś się spotkał z tym rowerem" -.-
Rulez Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Na 99% na ramie jest napisane jaki to model , tak trudno przeczytać ?
Bessish Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Napisano 18 Kwietnia 2010 Tylko, że ja tego roweru w domu nie mam. A znajomy trzyma go w Hiszpanii w wynajętym garażu który jest oddalony od niego około 20km ;x
Miecho87 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Podanie rocznika jako "2005/2006" też sprawy nie ułatwia. Żeby zobrazować autorowi tematu w czym problem. Lista rowerów z decathlonu z widelcem RockShoxa z roku 2006: Rockrider 9.2 Rockrider 9.1 Rockrider 8.2 Rockrider 8 XC To samo z roku 2005: Rockrider 6.4 Tak, że nie wiem, albo coś wybierzesz na chybił trafił, albo zadzwonisz, napiszesz, wyślesz gołębia do tego kolegi i dowiesz się co i jak, bo do tego czasu dyskusji nie będzie.
Sonix Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 No ale papiery z tego roweru powinien mieć w domu. Napisz do niego e-maila lub zadzwoń i zapytaj się na jakim osprzęcie on jest kolega skoro się zna na rowerach to powinien pamiętać co za osprzęt tam ma, a jak nie to niech poszuka papierów z niego i wtedy dowiesz się modelu itd.
Schwefel Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora. Powód: nie ciągnijmy tej farsy dalej Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.