Skocz do zawartości

[rower] decathlon

Bessish

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Znajomy chce sprzedać mi rower z rocznik około 05/06' na którym zrobił około 300km.

Udało się ustalić, że jest to rower Decathlon na amorku Rock Shox, zapłacił on za niego 350€, odsprzedać chce go za 150€ (+ gratis osprzęt czyli błotniki, wymienione siodełko, licznik, itd).

I tutaj pytanie, czy mi się opłaca go kupować?

Napisano

Powiem tak, rower kupuje od znajomego, który mieszka aktualnie w Hiszpanii. Kupił sobie ten, że rower i zrobił na nim kilka km i rower odłożył go, bo czas go "zjadł".

Gdy mieszkał jeszcze w Polsce należał do klubu rowerowego i jeździł po górach. Więc mówi, że się na tym zna i, że rower jest godny polecenia. On chce mi ten rower wysłać do Polski, a płatności dokonuje kiedy i jak chce.

Napisałem tutaj dlatego, iż może ktoś się spotkał z tym rowerem (chodzi tu o serie z amorkami Rock Shox) i może ktoś mógł by się na ten temat wypowiedzieć.

Napisano

No mogliby pewnie prawie wszyscy - gdyby było wiadomo o jaki rower chodzi. Już pomijam kwestię takiego detalu, jak rozmiar ramy, która może Ci nie pasować.

Napisano

Do ciebie trzeba jak do łopaty? Nikt nie wie o jaki rower ci chodzi! Skąd mam wiedzieć czy ten rower jest dobry, jeśli nawet nie wiem co w nim jest? Rower tylko z ramy i amora się nie składa. Odnośnie Shimano to może też być różnie-turney? xt?. To się różni

Napisano

Do ciebie trzeba jak do łopaty? Nikt nie wie o jaki rower ci chodzi! Skąd mam wiedzieć czy ten rower jest dobry, jeśli nawet nie wiem co w nim jest? Rower tylko z ramy i amora się nie składa. Odnośnie Shimano to może też być różnie-turney? xt?. To się różni

A ty czytać ze zrozumieniem nie potrafisz?

"Napisałem tutaj dlatego, iż może ktoś się spotkał z tym rowerem"

-.-

Napisano

Tylko, że ja tego roweru w domu nie mam. A znajomy trzyma go w Hiszpanii w wynajętym garażu który jest oddalony od niego około 20km ;x

Napisano

Podanie rocznika jako "2005/2006" też sprawy nie ułatwia.

Żeby zobrazować autorowi tematu w czym problem.

Lista rowerów z decathlonu z widelcem RockShoxa z roku 2006:

Rockrider 9.2

Rockrider 9.1

Rockrider 8.2

Rockrider 8 XC

To samo z roku 2005:

Rockrider 6.4

Tak, że nie wiem, albo coś wybierzesz na chybił trafił, albo zadzwonisz, napiszesz, wyślesz gołębia do tego kolegi i dowiesz się co i jak, bo do tego czasu dyskusji nie będzie.

Napisano

No ale papiery z tego roweru powinien mieć w domu. Napisz do niego e-maila lub zadzwoń i zapytaj się na jakim osprzęcie on jest kolega skoro się zna na rowerach to powinien pamiętać co za osprzęt tam ma, a jak nie to niech poszuka papierów z niego i wtedy dowiesz się modelu itd.

Napisano

Wiadomość wygenerowana automatycznie

Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora.

Powód: nie ciągnijmy tej farsy dalej

Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...