RastaPastor Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam. Jako , że pisałem w moich postach że shimano przewodniczy złu całego świata to skusił mnie diabeł na kupno hamulca shimano. ten hebel to SHIMANO DEORE BR-M485 i mam pewien problem.ponieważ to model z ubiegłego roku leżał cały rok na magazynie i sprzedawca powiedział , że "wyparował z niego płyn", więc mi go dolał.w klamce shimano zauważyłem w zbiorniku wyrównawczym dziurkę.wygląda jakby została zrobiona firmowo.według mnie służy do wylewania się nadmiaru płynu , ale nie wiem czy to jest prawda.czy ktoś mógłby potwierdzić moją tezę? czy też negatywnie ją skomentuję?.wylewanie się płynu jest awarią czy "tak ma być" , puki hamulec nie ustatkuje sobie ilości płynu w zbiorniku. PS.z tego co wyczytałem na necie są oryginalnie założone tam klocki żywiczne i że są o dziadowskie.czy macie jakieś sprawdzone klocki które się nadają do tego hebla w granicy 30 zł chodzi o hamulec przedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Temat poprawiłem, bo ni cholery nie odpowiadał treści. Do rzeczy. Co miał na myśli sprzedawca mówiąc, że "płyn wyparował" wie tylko on. Otwór jest i ma być, jakbyś dobrze poszukał, to wiedziałbyś, że służy do wyrównywania ciśnienia w układzie. W zbiorniku jest gumowa membrana, która odkształca się ze zmianami ciśnienia w układzie. Otwór umożliwia przepływ powietrza między światem zewnętrznym, a przestrzenią między tą membraną i deklem. Opinie o tych hamulcach są jakie są, i faktycznie większość poza typowymi awariami jest spowodowana fabrycznymi klockami. Do 30 zł będzie ciężko, ale może ktoś coś zaproponuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Podejrzewam że bardziej skusiła Cię cena niż "rogaty". Jeżeli sprzedawca twierdzi że były zalane płynem a teraz go nie ma, to może był to hamulec z tej felernej serii ze złą uszczelką pomiędzy połówkami zacisku. Dodam jeszcze że 485 to wyjątkowo badziewna klamka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Do 30 zł będzie ciężko, ale może ktoś coś zaproponuje. Witam. A może zaproponujesz jakieś klocki do tych hamulców nie zwracając na cenę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Witam. Czy może ktoś zaproponować jakieś dobre klocki do tych hamulców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Zdaje się, że do 485 pasują klocki z 525 to mogę polecić spiekane Accenty http://www.velo.com.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=48 Możesz też wypróbować nowość czyli dwuskładnikowe klocki http://www.velo.com.pl/produkty/?m=1&pk=%&id=1947 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.