strzala4 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Postanowiłem wymienić naped. Jako że koronki korby przeżyły dwa napędy postanowiłem je również wymienić. Niestety kiedy kręce śrubą mocującą koronkę. śruba kręci się w kółko (każda) Nie jest to zjechany gwint. On się po prostu tak jakby odkleił. Ciężko powiedzieć. Kolega mówił że miał podobnie i sciągnał to za pomocą sierpa i młota ;]. Może miał ktoś podobny problem i wie jak zdjąć koronke mniej inwazyjnymi metodami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Co to za korba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Komin (nakretka od wewnetrznej strony korby) Ci sie kręci? Tam wystarczy srubokretem plaskim przytrzymac, jezeli w tym problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala4 Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 slx korba. No tak komin (brakowało słowa tego). W taką wypustke wsadzić śrubokręt ? Niby tak próbowałem ale może za słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Przed operacją zadaj WD albo podobnego ekspelera co by gwinty się "wyluzowały". Ja zmuszony byłem posunąć się do odwiercenia śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala4 Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 użyłem eksperta o super nazwie: Super Penetrator. Niestety kominy kręcą się w koło. Jutro postaram się zablokować śrubokrętem. No kolega połamał blat cały ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Śrubokręt w dłoń lub klucz do kominów i bez problemu powinno puścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Albo zaopatrzyć się w taki kluczyk http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_KLUCZ+DO+ODKR%CACANIA+TARCZ+MECHANIZMU+KORBOWEGO+CNW-2__P_53011879-53010001__PZTA_8__PD_53010738.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.