Adix Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam! Po przeczytaniu niektórych postów z tego forum (dział wypadki) zdecydowałem się kupić kask. Jeżdżę okazjonalnie.Nadchodzi lato więc tych okazji na pewno będzie więcej Mój budżet wynosi 50 złotych.. i teraz pytanie. Lepiej dozbierać więcej i kupić jakiś lepszy kask czy wybrać jakiś do tej ceny. Pozdrawiam,Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Lepiej dozbierać koło stówki i kupić bardziej komfortowy i lepiej wyglądający kask. Lub ewentualnie kupić Lidlowy bo z tego co widzę to pochlebne opinie... Co do wyboru to najpierw patrzysz na rozmiar np 48-53. to rozmiar obwodu głowy... a później musisz sprawdzić czy dobrze pasuje do twojej czachy... Często te lepsze maja lepsza regulacje, a tym samy m dopasowanie do głowy, wymienne gąbki ze środka więcej otworów wentylacyjnych to też ważne w kasku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adix Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Czyli lepiej dozbierać do 100zł? A jakbym miał tą kwotę to jakiej firmy kask polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Myślę, że w tej kwocie jak poszukasz to dobrego Bella możesz znależć technicznie niemal identycznego z dużo droższymi kaskami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 17 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Zakup bez przymiarki mocno ryzykowny. Kupując mierzyłem te same rozmiary różnych producentów, każdy inaczej leżał i inaczej dynie uciskał. Jak Rafi prawi koło stówki już można coś wybrać. Brat Cratoniego - lidlowy Crivit cołkiem owszem, sam nabyłem synowi (fakt Cratoni to to nie jest) 5 dyszek wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Bell Crossfire w Decathlonie jest za 99,99 zł. Posiadam go i jest wygodny przy niskiej cenie, ma niezbędne regulacje. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Bell Crossfire w Decathlonie jest za 99,99 zł. Posiadam go i jest wygodny przy niskiej cenie, ma niezbędne regulacje. Polecam. Zgadzam się, kask niemal bliźniaczy do droższego Giro Encial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adix Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Czyli ten Bell crossfire jest dobry jakościowo? Tylko jeden kłopot - nie ma podanego rozmiaru :/ Czy jest gdzieś podany rozmiar tego kasku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Jakościowo jest spoko, co do rozmiaru to guzik ci to da skoro chcesz kupić przez neta.. ja zdecydowanie odradzam (kupowanie przez neta oczywiście).. http://www.decathlon.com.pl/PL/crossfire-adulte-69520466/#INFO-DETAIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 http://www.allegro.pl/item1002351136_kask_rowerowy_northtec_f50_wysylka.html Posiadam ja, jak i również moja kobieta. Oba kupione przez internet (z tym, że tak jak wspominają koledzy jest to duża loteria i ryzyko a w razie problemów pretensje można mieć tylko do siebie) i o dziwo nosimy ten sam rozmiar M (reguluje się w dość dużym zakresie pokrętłem). Jak na razie nie mogę mu nic zarzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.