Skocz do zawartości

[kask] Jak dobrać?

Adix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po przeczytaniu niektórych postów z tego forum (dział wypadki) zdecydowałem się kupić kask.

Jeżdżę okazjonalnie.Nadchodzi lato więc tych okazji na pewno będzie więcej :)

Mój budżet wynosi 50 złotych.. i teraz pytanie.

Lepiej dozbierać więcej i kupić jakiś lepszy kask czy wybrać jakiś do tej ceny.

Pozdrawiam,Adam

Lepiej dozbierać koło stówki i kupić bardziej komfortowy i lepiej wyglądający kask. Lub ewentualnie kupić Lidlowy bo z tego co widzę to pochlebne opinie... Co do wyboru to najpierw patrzysz na rozmiar np 48-53. to rozmiar obwodu głowy... a później musisz sprawdzić czy dobrze pasuje do twojej czachy...:)

Często te lepsze maja lepsza regulacje, a tym samy m dopasowanie do głowy, wymienne gąbki ze środka więcej otworów wentylacyjnych to też ważne w kasku!

• Mod Team

Zakup bez przymiarki mocno ryzykowny. Kupując mierzyłem te same rozmiary różnych producentów, każdy inaczej leżał i inaczej dynie uciskał. Jak Rafi prawi koło stówki już można coś wybrać. Brat Cratoniego - lidlowy Crivit cołkiem owszem, sam nabyłem synowi (fakt Cratoni to to nie jest) 5 dyszek wystarczy.

http://www.allegro.pl/item1002351136_kask_rowerowy_northtec_f50_wysylka.html

Posiadam ja, jak i również moja kobieta. Oba kupione przez internet (z tym, że tak jak wspominają koledzy jest to duża loteria i ryzyko a w razie problemów pretensje można mieć tylko do siebie) i o dziwo nosimy ten sam rozmiar M (reguluje się w dość dużym zakresie pokrętłem). Jak na razie nie mogę mu nic zarzucić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...