Skocz do zawartości

[wybuch wulkanu] opad pyłów

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

W związku z ewentualnym opadem pyłów po wybuchu wulkanu na Islandii zastanawiam się czy nie odstawić roweru na dwa-trzy dni aż się sytuacja nie wyklaruje. Co o tym myślicie, lekarze zalecają ograniczenie czasu przebywania po za domem. W Pyrlandii niebo błękitne - gdzie ten pył?

Napisano

Ja myślę, że odstawianie roweru nie ma sensu, żeby coś ci się stało tego pyłu musi spaść większa ilość, a w dodatku ta chmura pyłu już praktycznie przeszła nad polską. U mnie też niebo błękitne <_<

Napisano

ja wam powiem jak rower po powrocie z ustawki, bo ponoć nad wro największe stężenie o 12h zobaczymy czy i w jakim stopniu się zatrze:D najwyżej będzie akcja - rozebrać wyczyścić i przesmarować:icon_wink: ja nie odpuszczę pozdro;]

Napisano

A u mnie zachmurzone. ALe rower to co dzienny mój środek transportu, nie ma mowy abym go odłożył na bok i jechał samochodem.

Napisano

Pył nie jest szkodliwy póki nie opada (o ile dobrze wiem to ten pył nie ma zamiaru spaść na Polskę).

Dzisiaj zrobiłem 40 km i nawet nie zakasłałem ;) Nie ma się co przejmować, gdyby było jakiekolwiek zagrożenie to mielibyśmy jednoznaczny komunikat.

Napisano

nie wiem gdzie ten obiecany pył;d ale na wszelki wypadek do plecaka dopiąłem maskę OP-1 :P oczywiście się nie przydała;]

Napisano

W Częstochowie pyłów brak, jak będą to odpuszczam, bo moje płucka są piękne i różowe i takie mają pozostać na co najmniej jeszcze 60 latek ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...