RastaPastor Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam ,mam pytanie chciałbym jutro jechać do sklepu typu metalowiec i spytać się o śruby do tarcz hamulcowych.Tarczę przykręcał mi mój kolega i nie mogłem jej zmierzyć.i tutaj pojawia się moje pytanie czy ktoś mógłby podać mi rozmiary tych śrub.jak wyżej napisałem jadę do metalowca spytać się ile by kosztowały 2 komplety takich śrub z tytanu,może wyjdzie to taniej bo w zwykłym sklepie komplet kosztuje 40zł. pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 No generalnie M5x10 do 15, bo w sprzedaży są różne. Generalnie im dłuższe tym lepiej. M5x12 lub M5x15 byłyby najlepsze. A tak swoją drogą to w Gliwicach macie takie sklepy metalowe, że śruby tytanowe mają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Tylko sobie nie kup śruby z za dużym łbem. Nie wiem jaki masz amor ale ja przy swoim mańku do tarczy wkręciłem jedną śrube z ramy (od bidonu) Bo oryginał miał już lekko "zużyty" łeb i nie patrząc co sie dzieje zakręciłem kołem i tylko zobaczyłem jak śruba ładnie wygryzła troche goleni Przy mocowaniu PM to chyba występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 M5 x 12mm jesli chodzi o rozmiar. Do tarcz najlepsze sa sruby na klucz torx nie tylko dlatego, ze maja mniejszy leb, ale sa bardziej wytrzymale od innych. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RastaPastor Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Dziekuję wszystkim za odpowiedź za chwilę wyjeżdżam po hamulec przedni avid code 203mm i napinacz na singla po drodze wejdę do tego sklepu i sprawdzę czy się bardziej w rowerowym opłaca , czy też w metalowcu. PS:pewnie w Gliwicach znajdziesz wszystko . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.