karpik Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Witajcie, jeśli zamieściłem ten post w dobrym dziale to proszę Was o pomoc w wycenie mojego roweru. Całość oparta jest o oryginalną, jeszcze ręcznie robioną w USA ramę Trek'a 6500 ZX Alpha Aluminium. Większość części, na których zbudowałem rower zakupiłem w przeciągu 2 lat. Niestety studia i praca spowodowały, że przez większy okres wisi nie używany na ścianie. Komponenty w dużej mierze mają symboliczny przebieg ok. 450/500 km. Opis roweru: RAMA: TREK 6500 ZX ALPHA ALUMINIUM 21" AMORTYZATOR: FOX F100 RLT 100MM PRZERZUTKA PRZÓD/TYŁ: XT/XTR OBRĘCZE: MAVIC 317 DISC PIASTY: SHIMANO LX KORBA: SHIMANO LX HOLLOW-TECH PEDAŁY: SPD SHIMANO PD-M520 HAMULCE/TARCZE HAMULCOWE: HYDRAULICZNE SHIMANO XT + TARCZE XT MANETKI: SHIMANO XT ŁAŃCUCH: SHIMANO XTR KASETA: SHIMANO XT STERY: RITCHEY KIEROWNICA: BONTRAGER SIODEŁKO: BONTRAGER MOSTEK: BONTRAGER LICZNIK: SIGMA Tak jak wspomniałem, większość komponentów jest w idealnym stanie. Rower używany do jazdy rekreacyjnej. Chciałbym Was prosić o orientacyjną wycenę całości. FOTOGRAFIE ROWERU
Corratec Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Wiez to tak ciężko wycenić rowe ze zdjęcia
Cox Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Te klamki hamulcowe to XT? deore starsze ma strasznie podobne.. a zresztą na starszych modelach się nie znam, jaki przebieg? ja bym dal tak z 3500 może, ale oczywiście sprzedawałbym drożej , większości kupujących niestety nie będzie pasował rozmiar ramy, jeżeli ta wycena ma pomóc Ci w ogóle przy sprzedaży
karpik Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Napisano 17 Kwietnia 2010 Te klamki hamulcowe to XT? deore starsze ma strasznie podobne.. a zresztą na starszych modelach się nie znam, jaki przebieg? ja bym dal tak z 3500 może, ale oczywiście sprzedawałbym drożej , większości kupujących niestety nie będzie pasował rozmiar ramy, jeżeli ta wycena ma pomóc Ci w ogóle przy sprzedaży Klamki hamulcowe są XT, tak jak pozostała część hamulców. Przebieg tak jak pisałem jest bardzo niewielki dla wszystkich komponentów. Tylko rama jest starsza. O sprzęt dbam jak tylko mogę więc jestem przekonany, że jest w bardzo dobrym stanie. Osobiście mam 186 wzrostu i zdaję sobie sprawę, że rama jest dość spora. Nie mniej jednak mi jeździ się bardzo dobrze. Wstępnie pomyślałem o sprzedaży gdyż jak pisałem, nie mam czasu jeździć. Post ten ma na celu pomóc mi wycenić orientacyjnie sprzęt. Wiem, że ze zdjęcia jest to utrudnione ale ma to być szacunkowa wartość roweru (sprzęt jest zadbany).
karpik Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Napisano 17 Kwietnia 2010 Ucieszyłbym się bardzo gdyby wypowiedział się ktoś jeszcze:)
Pitof Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Oznaczenie materiału to jeszcze ZX ALPHA, więc rama ma już swoje lata. Biorąc to pod uwagę oraz wspomniany rozmiar, który trochę zawęża liczbę potencjalnych klientów to myślę, że realna jest cena w okolicach 2500 - 2800 zł. Mimo niewątpliwie bardzo dobrego osprzętu. No, ale właśnie - piszesz, że fanty są prawie nowe to może zastanów się nad sprzedaniem roweru na części. Może się to okazać całkiem niezłym rozwiązaniem. PS Te Słubice nad Odrą?
karpik Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Napisano 17 Kwietnia 2010 PS Te Słubice nad Odrą? Tak, Słubice nad Odrą
Pitof Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 No to pozdrawiam Dawno, dawno temu tam mieszkałem, a teraz bywam w odwiedzinach u rodziny. Lubię to miasto. Sorry za OT
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.