Skocz do zawartości

[szczękowy hydrauliczny] Magura HS 11

Ceber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie pytanko czy ktoś ma może jakiś sposób na regulacje tych hamulców bo po kilku godzinach spędzonych dzisiaj w garażu już mnie K&%#a krew zalewa jak ustawić te hamulce żeby klocki dokładnie w tym samym momencie dotykały obręczy ? już mi się udało je tak ustawić żeby stykały się całą powieżchnią z obręczą.

Ale niemoge ustawić tego tak żeby dotykały w tej samej chwili obręczy. gdy prawy dotyka już lekko obręczy lewy ma jeszcze jakies 1-1,5 mm odległości od koła.

Jak to zrobić żeby było jednocześnie.

Czy może już tak zostać i jeżeli tak to czy nic się nie stanie z kołem.

PS: sorry za zdenerwowanie ale K###a siedziałem nad tym prawie cały dzień i h%j .

Jak 1mm to nie jest źle. Pewnie ten klocek co wcześniej dotyka trochę przechyla obręcz ale generalnie to nie jest wielki problem.

Jak chce ci się bawić to odkręć 2 śruby mocujące tłoczek w obejmie i przesuń co bliżej obręczy.

Ważne żeby klocki były idealnie ustawione pod kątem względem obręczy bo to klucz do mocy tych hampli.

Ok ustawiłem ile się dało, a teraz cieszę się jazdą a nie bawieniem się w regulacje i tak dalej. jak przejade na nich jakies najbliższe 500km to popatrze czy się coś nie pozmieniało. Schwefel dzięki za info odnośnie dokładności ustawienia klocków wiem że w "V" też trzebabyło je dobrze ustawić ale tutaj faktycznie im dokładniej tym fajniej ten hampel działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...