mucios92 Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Moze to i głupie pytanie, ale nie wiem dokladnie w ktorym miejscu rozpiąc łańcuch zeby go skrócić o 2 ogniwa. w tej chwili ma 114 ogniw a chce zeby miał 112. Moze mi ktos pokazac na moim zdjeciu w ktorym miejscu zrobic co i jak. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HkwadratC Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Jeśli jest rozpięty już to wybierz lewą lub prawą stronę bo na zdjęciu nie widać żeby się czymś różniły, skuwacz/rozkuwacz i do roboty do dwóch chyba umiesz liczyć hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 wypchnij trzpienie po obu stronach rozpiętego i złącz co ci zostanie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 wypchnij trzpienie po obu stronach rozpiętego i złącz co ci zostanie:) Rafi tak jak na obrazku pokazałem : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Nom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HkwadratC Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Nie wiem jak liczycie ogniwa ale jeśli o dwa naprawdę chce skrócić to według znajomego mi pojęcia ogniwa powinien rozkuć go w tym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 tak ja napisał rafi tez jest okej jest 112 ogniw teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Nie wiem jak liczycie ogniwa ale jeśli o dwa naprawdę chce skrócić to według znajomego mi pojęcia ogniwa powinien rozkuć go w tym miejscu Tylko wg tej teorii lancuch np 112 ogniw staje sie 56-cio ogniwowym Tak wogole to skad to wytrzasnales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Chris, napisz mi jak to mam rozkuc, rozkułem tak jak rafi napisał, ale jest dalej za dużo, bo łańcuch wisi jak sie da na najmniejsze przerzutki. dobra juz wiem co i jak tylko okazało sie ze moj stary lancuch ma 108 ogniw, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 16 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Najlepiej po skróceniu nie baw się w skuwanie tylko załóż spinkę. Temat o spinkach znajdziesz w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Czemu nie bawic sie w zakuwanie ? mam taki bolec od nowosci co jest w łańcuchu takze myślę ze mozna zakuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Można ale spinka jest o tyle dobra ze zazwyczaj jest mocniejsza niż reszta łańcucha i możesz go zdjąć w 3 sekundy jeżeli trzeba go np wyszejkowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Najlepiej po skróceniu nie baw się w skuwanie tylko załóż spinkę. Temat o spinkach znajdziesz w tym dziale I na tym mozna by temat zamknac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HkwadratC Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Tylko wg tej teorii lancuch np 112 ogniw staje sie 56-cio ogniwowym Tak wogole to skad to wytrzasnales? Gdzieś mi w ręce wpadła książka Zinna i tam jest taka "definicja" jednego pełnego ogniwa łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.