panchofx Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam. Zapraszamy wszystkich serdecznie na maraton MTB organizowany przez TKKF Susz oraz Burmistrza Miasta i Gminy, który odbędzie się 05.06.2010r. w Suszu (warmińsko - mazurskie). Do wyboru trzy dystanse: rodzinny - 10 km, mini - 20 km, mega - 40 km. Start i Meta na Plaży Miejskiej w Suszu nad jez. Suskim. Trasa będzie przebiegała w większości po urokliwych terenach leśnych i drogach polnych. Trasa łatwa technicznie (szybka), kilka nieznacznych przewyższeń, trochę piasku. Dla zwycięzców atrakcyjne nagrody ufundowane przez sponsorów. Impreza połączona z festynem na plaży organizowanym przez Straż Pożarną i Policję Powiatową. Wkrótce zostanie uruchomiona strona www gdzie znajdziecie więcej szczegółów a w tym mapki z trasami wyścigu.
panchofx Napisano 11 Maja 2010 Autor Napisano 11 Maja 2010 Podaję linka do strony - http://www.csir.susz.pl/index.php?strona=23
sorella Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 czy zamówiliście na ten dzień ładną pogodę? przyznam, że 3 maja nie rozpieszczała... jeśli mi nie wypadnie żaden wyjazd może się skuszę na "mini"
panchofx Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Z pogodą może być różnie, ale organizator przewiduje że zawody bez względu na pogodę i tak się odbędą. A jak popada trochę deszczyk, to myślę że te kilka kałuż to tylko bardziej urozmaici wyścig.
clyde22 Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Z pogodą może być różnie, ale organizator przewiduje że zawody bez względu na pogodę i tak się odbędą. A jak popada trochę deszczyk, to myślę że te kilka kałuż to tylko bardziej urozmaici wyścig. To miło, miło byleby tylko temperatura była przyjemna Jakie wpisowe jest na Mega ?
panchofx Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Wpisowe 20 ziko dla mini i mega ale tylko faceci. Kobiety Free!!!
Pulse Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Ilu myslicie pojedzie na mega? Jak z trasa mozna prosic o opisanie tych co mieli okazje sie nia przejechac?
panchofx Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Napisano 1 Czerwca 2010 Zawody organizowane są po raz pierwszy, także tak naprawdę nie wiadomo jaka będzie frekwencja, ale z tego co mi wiadomo wielu zaprzyjaźnionych bikerów z okolicy zgłosiło swoją gotowość do startu, a Organizator jest przygotowany na "sporą" liczbę uczestników. Kto był kiedyś u nas na zawodach triathlonowych, które odbywają się co roku od chyba 15 lat wie, że organizacja zawodów i zaplecza jest zawsze na wysokim poziomie. Co do trasy to jak już wcześniej pisałem trasa nie jest wymagająca. Najpierw runda honorowa z plaży miejskiej do miejsca "startu ostrego" na ul. Leśnej. Start wspólny dla MINI I MEGA. Początek to płaskie ścieżki leśne (trochę wystających korzeni). Później kawałek asfaltu i długi odcinek drogi polnej (w przypadku deszczu możliwe kałuże i błoto, uwaga na koleiny!!) W miejscowości Zieleń (ok. 10 km) bufet i rozjazd na trasy mini i mega. Mini dalej po asfalcie (uwaga - w ruchu ulicznym!!), dojazd do wsi Olbrachtowo i powrót tą samą trasą do mety na plaży miejskiej. Natomiast kolarze z MEGA zatoczą kółko w lesie, gdzie w większości podłoże będą stanowić drogi piaskowe i szutrowe (na trasie bufet). Na tej trasie jeden lekki, ale dość długi podjazd, trochę korzeni i jeden ostry zjazd, na który trzeba zwrócić uwagę, bo można wjechać do przepływającej rzeczki, a poza tym żadnych innych niespodzianek. Wjazd do wsi Zieleń i powrót tą samą drogą polną. Końcówka trasy w Suszu to fragmenty lasu, dalej przejazd przez drogę wojewódzką (oczywiście zabezpieczoną przez Panów z Policji), wjazd na polbrukową alejkę przy jeziorze i dalej przez Park Miejski do mety która znajdować się będzie na plaży.
sorella Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 hmm, hmm... chyba trzeba jutro przejechać tę trasę i zobaczyć jak to wygląda przed wyścigiem nie wiem ile w tym prawdy, ale doszły do mnie ploteczki, że trasa została nieco zmieniona (uproszczona)
panchofx Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 Trasę trochę zmodyfikowano ze względu na tereny gdzie znajdują się gniazda ptaków chronionych. Aktualne mapki z trasą na stronie http://www.csir.susz.pl/index.php?strona=23
sorella Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Ogólnie trasa fajna i nieuciążliwa, trochę pola, trochę lasu, trochę asfaltu, kilka wzniesień. Zaliczyłam po drodze kałuże po kolana i musiałam wylać wodę z butów, ale ogólnie było ok Lepiej żeby już nie padało bo może być ciekawie
Pulse Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Tez czekam. Zawody calkiem udane biorac pod uwage, ze to pierwsze to nawet bardzo. Trasa prosta i plaska, ale mi to akurat odpowiadalo, bo to pierwszy maraton w tym sezonie. Stawka mocno sie porwala juz na poczatku, od 10km nie bylo z kim jechac.Gdyby nie kolo guita byloby duzo gorzej
guit Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Gdyby mnie potworna kolka zaraz po starcie nie złapała to byśmy troche więcej naciągneli do czołówki, ale i tak było nieźle. Krótko i szybko Oznaczenie wymaga troche pracy ze strony orgów. Chwilami jechałem na czuja bo na rozwidleniu nikt nie stał, strzałki nie było i taśma nie wisiała a na stępnym zakręcie stało dwóch i pokazywało kierunek. Podziękowania dla kolegi z Epidemii cyklozy za nawigacje przez część trasy:) Napisałem do nich i odpisali że wyniki powinny być dzisiaj na stronie.
opis Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Bardzo fajny wyścig, super nagrody i ogólnie miła atmosfera. Tylko ten pilot na dystansie rodzinnym straszny niewypał, z tego co słyszałem kilka osób dzięki niemu pomyliło trasę, pierwszy raz się z czymś takim spotykam, aby pilotujący nie znał trasy!!!!
panchofx Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 Tak wyniki powinny być dziś na stronie, jak będą to zaraz was poinformuje. Co do oznakowania trasy bo było trochę problemów, ale to z tego względu, że ktoś w nocy pościągał oznakowanie. Nikt by nie pomyślał, że takie coś będzie miało miejsce, no ale cóż zawsze jakieś czuby się znajdą. Ze strony organizatorów serdeczne podziękowania dla przybyłych zawodników i zaproszenie na następny wyścig za rok. Podaję linka do fotek, później będą następne http://chomikuj.pl/maniawer/Galeria
guit Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Wyniki: http://csir.susz.pl/docs/mtb%202010/wyniki%20mtb%2006-2010.pdf
strus13 Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Witam mój pierwszy post na forum:) Odnośnie co do maratonu trasy spoko fajnie bez większych problemów, chociaż z 2 razy na rozjeździe się zastanawiałem czy dobrze pojechałem i raz to prawie w miejscu musiałem stanąć by zrobić 90 stopni w lewo, wrażenia miłe mam nadzieję że coś w tym roku jeszcze będzie bo blisko zawsze można podjechać Tyle o trasie, organizacyjnie troszkę słabiej - może nie słabiej ale akurat bezpośrednio mojej żony dotknęła nieprzyjemna sytuacja. w kategorii Open Kobiet na dystansie Mini - popełniono 2 błędy - Dziewczyna która była 3 odznaczono jako 2, a 5 jako 3 - czyli na podium nie znalazła się faktycznie dziewczyna która była 2, no i zdziwienie mojej Żony która zobaczyła na 3 miejscu osobę która dojechała za nią. Więc tutaj minus za pomylenie wyników. Ogólnie bardzo fajnie:)
kilroy Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Ok, byłem u Was, teraz małe podsumowanie Trasa bardzo szybka, urozmaicona błotem (przyznajcie się że w nocy laliście tam wodę ), korzeniami, które skutecznie wyhamowywały, bo niekiedy prędkość trzymała się 40 km/h Piasek na zakręcie też był fajny Miejsce drugiego bufetu nie za bardzo mi spasowało, bo ledwo złapałem kubek a wpakowałem się na wypłuczyny. Na łyk wody wystarczyło Plus dla ludzi z bufetów. Oznaczenie jak wyżej. Co prawda jechało się przed siebie, ale z wątpliwościami czy aby na pewno dobrze. Wystarczy zawiązać dalej krawata i wątpliwości znikają. Atmosfera była zaje... Bardzo przyjazna i niemal rodzinna. No i było co oglądać w przerwie na dekorację. A, za grochówkę należą Wam się brawa. PS: Ładne macie policjantki
opis Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Jesli chodzi o dystans mini to bylem na mecie i widzialam, faktycznie popelniono blad, dziwne tylko, ze nikt tego nie zglosil, zwlaszcza sami zainteresowanie. Chociaz troche ich rozumiem. Wiec nie tylko pilot z dystansu Rodzinego byl do bani, ale jeszcze i dekoracja na dystansie mini. No coz organizatorzy musza uwazac nastepnym razem. Nagrodzenie osobnika, ktory zlapal gume jako najwiekszego pechowca to tez lekka przesada, a co z tymi, ktorzy jechali za pilotem, ktory nie znal trasy? Oni nie byli pechowcami? To tyle tych minusow, reszta na 5 z plusem :-)
strus13 Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 nie chcieliśmy od razu interweniować bo nie było pełnych wyników. Każdy ma prawo do pomyłki a jeśli byśmy się mylili było by nie fajnie, więc woleliśmy poczekać na pełne wyniki:) ale przynajmniej wyrwałem drzwi od Sierry:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.