Skocz do zawartości

[sprężyny] Wymiana w RS Dart 3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mój pierwszy post, więc trochę tak nieśmiało :)

Zamierzam wymienić dart3 sprężynkę bo nie ukrywajmy jest twarda, w tygodniu będę go rozkręcał. Podejrzewam że mam żółtą ( z tego co ludzie piszą - to najmiększą ) i pomyślałem że może wsadzę tam "własną" sprężynę. No to zadzwoniłem do producenta sprężyn u nas w mieście -> Wrocław, i pytam się zioma ile ze sprężynkę, on że 100 zł, no to troszkę drogo :) (od razu mówię że nawet nie wiem czy gość byłby w stanie taką dorobić po prostu badam rynek ;]) i tak się zastanawiam czy do tego amorka nie pasowała by jakaś inna sprężyna - na przykład z TORA czy z innego widelca, kupiłbym używaną a tym samym na bank przyoszczędził, no była by ona zrobiona jak się należy - do amorka.

• Mod Team
Napisano

Generalnie sprężyny da sie wsadzić inne ale z amora o podobnych parametrach czyli średnica goelni, skok. Tora w tym przypadku jest ździebko za "gruba" chyba. Poza tym wymiana zazwyczaj jest nie opłacalna ale skoro masz najmiększą to sie popytaj na forum moze ktoś sie będzie chciał zamienić

Napisano

No tylko aktualna sprężyna jest za twarda. Ale jest nadzieja, według tego żółta (standardowa) jest średnia - bardziej miękka jest czarna.

Stary dzięki wielkie! Kurcze wszędzie gdzie czytałem pisali że żółta jest najmiększa, no to super! Samochód chłodnia jest super! :blush::)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...