xoar Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam, gdzie dobrze wyserwisować amor RS. Do tej serwisowałem w 3 miejscach (ok. 10 amortyzatorów), ale: - w jednym na luźnego Segera powiedzieli mi, że taki ma być (a na 100% ma być inny, bo ten lata) - w drugim wymienili mi uszczelki kurzowe, a cieknący tłumik ich nie zainteresował, dopiero następny serwis po mojej interwencji to zrobił - kolejny serwis za wymianę oleju i uszczelek wziął jakieś monstrualne pieniądze A ja bym chciał serwis, który mi cały amor rozbierze, sprawdzi (regulacja zjączek-króliczek mi ciężko chodzi), przesmarował i sprawdził, tak dogłębnie Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? pewnie tak, proszę o opinię ze wskazaniem Pozdrawiam piątkowo M
Sel Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Dobra rada, wiem że czasami niewykonywalna - sam to zrób, wtedy wiesz że jest dobrze zrobione, ja nie ufam mechanikom już od dłuższego czasu zwłaszcza tym w sklepach rowerowych. Ba co lepsze kiedyś mi szybkozłączki nie dokręcili w rowerze.. jakże było wielkie moje zdziwienie jak przy zjeździe koło zaczęło latać samoistnie we wszystkie strony
Cyprian Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 witaj, Ja osobiscie polecam legion serwis na domaniewskiej. Cena ok 130zl juz z wymiana uszczelek i oleju..co do serwisowania nigdy nie mialem tam problemow zawsze amortyzator byl swietnie przygotowany, za kazdym razem u nich robiony i za kazdym razem bylem zadowolony:) Pozdrawiam..
Andrew Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 za 130zł nie wymienią uszczelek. Przecież same uszczelki to koszt 99zł...
Schwefel Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 za 130zł nie wymienią uszczelek. Przecież same uszczelki to koszt 99zł... Zależy jakich...kurzowych na pewno nie ale już wszystkie oringi od komór i tłumika to groszowe sprawy, więc w 130zł się zmieszczą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.