Skocz do zawartości

[Rock Shox Sid Team] Serwis Warszawa?

xoar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

gdzie dobrze wyserwisować amor RS. Do tej serwisowałem w 3 miejscach (ok. 10 amortyzatorów), ale:

- w jednym na luźnego Segera powiedzieli mi, że taki ma być (a na 100% ma być inny, bo ten lata)

- w drugim wymienili mi uszczelki kurzowe, a cieknący tłumik ich nie zainteresował, dopiero następny serwis po mojej interwencji to zrobił

- kolejny serwis za wymianę oleju i uszczelek wziął jakieś monstrualne pieniądze

A ja bym chciał serwis, który mi cały amor rozbierze, sprawdzi (regulacja zjączek-króliczek mi ciężko chodzi), przesmarował i sprawdził, tak dogłębnie

Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? pewnie tak, proszę o opinię ze wskazaniem :wallbash:

Pozdrawiam piątkowo

M

Napisano

Dobra rada, wiem że czasami niewykonywalna - sam to zrób, wtedy wiesz że jest dobrze zrobione, ja nie ufam mechanikom już od dłuższego czasu zwłaszcza tym w sklepach rowerowych.

Ba co lepsze kiedyś mi szybkozłączki nie dokręcili w rowerze.. jakże było wielkie moje zdziwienie jak przy zjeździe koło zaczęło latać samoistnie we wszystkie strony :)

Napisano

witaj,

Ja osobiscie polecam legion serwis na domaniewskiej. Cena ok 130zl juz z wymiana uszczelek i oleju..co do serwisowania nigdy nie mialem tam problemow zawsze amortyzator byl swietnie przygotowany, za kazdym razem u nich robiony i za kazdym razem bylem zadowolony:)

Pozdrawiam..

Napisano

za 130zł nie wymienią uszczelek. Przecież same uszczelki to koszt 99zł...

Zależy jakich...kurzowych na pewno nie ale już wszystkie oringi od komór i tłumika to groszowe sprawy, więc w 130zł się zmieszczą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...