Skocz do zawartości

[~8500] Boplight Maraton Team by omen

omen

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym się skusił jednak na 240s. Niezawodne, świetnie się toczące piasty. Lekkie też są. Po co kombinować.

Oczywiście zakładam, że rozmawiamy o takiej półce cenowej.

Z tych piast boplighta, są jakieś serie lepsze i gorsze z tego co słyszałem. Ale bliżej się nie orientuję.

dosc duzo osob skusilo sie na te novateki, za pol roku mysle, ze bedzie mozna juz cos powiedziec o tych piastach, poki co, jak za te pieniadze sa swietne, 24pkty zaczepu naprawdę sie przydaja, juz nie ma szarpania korba z powodu 'luzu', po paru setkach km bebenek zaczyna dosc glosno tykac :) jesli sie nie spieszysz, to moze warto poczekac, albo isc w maca i miec wszystko w... :)

Mam Novatec'a na tyle drugi rok. Piasta jest pod v-kę, ale moge Ci Omen napisać, że jak jest mokro, albo w błocie się bawię to piasta do rozbiórki idzie, bo zaczyna piszczeć. Trzeba smarować zapadki i czyścić okolice łożysk (tak mam ich 4). Nie wiem jak z innymi piastami Novatec'a ale uszczelnienie jest kiepskie. Poza tym żadnych problemów, spisuje się dobrze jak za takie pieniądze.

Mam Novatec'a na tyle drugi rok. Piasta jest pod v-kę, ale moge Ci Omen napisać, że jak jest mokro, albo w błocie się bawię to piasta do rozbiórki idzie, bo zaczyna piszczeć. Trzeba smarować zapadki i czyścić okolice łożysk (tak mam ich 4). Nie wiem jak z innymi piastami Novatec'a ale uszczelnienie jest kiepskie. Poza tym żadnych problemów, spisuje się dobrze jak za takie pieniądze.

i o to właśnie mie chodziło.. zabaczymy..

Może warto by było pomyśleć jeszcze nad inną kasetą? Proponujecie tutaj drogie piasty, z których większość (chyba wszystkie) mają bębenki aluminiowe... Więc może wybrać coś co ma pełniejszy pająk... Np XT jeżeli nie ma być drogo?

gdyby XT miał kasete 28z topewnie byłby XT, a tak będzie SLX z powodu wagi a i tego, że tu nie ma żadnych gór i pagórków.. a miałem już 28z i w zupełności mi wystarczała.. tylko w beskidzie ciężko było..

Co do Hopów mam taką jedną uwagę - ostatnio przyglądałem się jak latają ludzie w lesie, 2 z nich miało komplet Hopów. Zaraz po wybiciu się z hopy oba koła przestawały się kręcić. To chyba doskonale obrazuje jak te piasty się kręcą (a raczej nie).

• 2 tygodnie później...

były :)

kupiłem je.. i poszły na handel w PL już sprzedane.. a łądne białe..

kaseta 12-27 nie odpowiada mi totalnie wole slxa..

problem piast pozostaje.. podejmę decyzje w sklepie..

koła i korba chyba będą w tym miesiącu.. do końca czerwca będzie rama, widelec, stery, mostek i sztyca..

mam nadzieję, że całość powstanie do końca wakacji..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...