miskov17 Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Z piastami problemu nie ma: - do 500zł Novatec D711/712 - do 1000zł Shimano XTR/Nuke Proof - pow. 1000zł Mack Komplet piast Macka to około 1350zł, więcej szczegółów na maila http://www.mackhubs.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Novatecka sie boje.. to już wolę Boplighta XTR odpada z powodu centerlocka i kulek.. Nuke ? a co to za wynalazek chińskich małych rączek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Ja bym się skusił jednak na 240s. Niezawodne, świetnie się toczące piasty. Lekkie też są. Po co kombinować. Oczywiście zakładam, że rozmawiamy o takiej półce cenowej. Z tych piast boplighta, są jakieś serie lepsze i gorsze z tego co słyszałem. Ale bliżej się nie orientuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 dosc duzo osob skusilo sie na te novateki, za pol roku mysle, ze bedzie mozna juz cos powiedziec o tych piastach, poki co, jak za te pieniadze sa swietne, 24pkty zaczepu naprawdę sie przydaja, juz nie ma szarpania korba z powodu 'luzu', po paru setkach km bebenek zaczyna dosc glosno tykac jesli sie nie spieszysz, to moze warto poczekac, albo isc w maca i miec wszystko w... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 240s to byla rewelacja moze jakis czas temu, teraz to juz tylko srednia liga. Trudno bedzie pobic cene/wage/jakos piast Macka, ok 100g lzej od 240s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 DT 240s w tej chwili moge miec nowy komplet pod 6 śrub w granicach 230E.. w sumie niewiem co robić, na razie się nie spieszy bo robotę straciłem.. :/ aczykolwiek projekt na pewno będzie kiedyś skończony w postaci fizycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Mam Novatec'a na tyle drugi rok. Piasta jest pod v-kę, ale moge Ci Omen napisać, że jak jest mokro, albo w błocie się bawię to piasta do rozbiórki idzie, bo zaczyna piszczeć. Trzeba smarować zapadki i czyścić okolice łożysk (tak mam ich 4). Nie wiem jak z innymi piastami Novatec'a ale uszczelnienie jest kiepskie. Poza tym żadnych problemów, spisuje się dobrze jak za takie pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Może warto by było pomyśleć jeszcze nad inną kasetą? Proponujecie tutaj drogie piasty, z których większość (chyba wszystkie) mają bębenki aluminiowe... Więc może wybrać coś co ma pełniejszy pająk... Np XT jeżeli nie ma być drogo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 I tak i tak najmniejsze zębatki będą się wcinać w bębenek, więc jeden pies co kupi... Co do Nuke Proof, konkurent hopa http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=25585 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Mam Novatec'a na tyle drugi rok. Piasta jest pod v-kę, ale moge Ci Omen napisać, że jak jest mokro, albo w błocie się bawię to piasta do rozbiórki idzie, bo zaczyna piszczeć. Trzeba smarować zapadki i czyścić okolice łożysk (tak mam ich 4). Nie wiem jak z innymi piastami Novatec'a ale uszczelnienie jest kiepskie. Poza tym żadnych problemów, spisuje się dobrze jak za takie pieniądze. i o to właśnie mie chodziło.. zabaczymy.. Może warto by było pomyśleć jeszcze nad inną kasetą? Proponujecie tutaj drogie piasty, z których większość (chyba wszystkie) mają bębenki aluminiowe... Więc może wybrać coś co ma pełniejszy pająk... Np XT jeżeli nie ma być drogo? gdyby XT miał kasete 28z topewnie byłby XT, a tak będzie SLX z powodu wagi a i tego, że tu nie ma żadnych gór i pagórków.. a miałem już 28z i w zupełności mi wystarczała.. tylko w beskidzie ciężko było.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 W miejsce tego SLX-a można też pomyśleć o Dura-Ace lub Ultegrze jeszcze na 9 z rozstawem 12-27, będzie lżej i lepiej dla piasty. Takie kasety można jeszcze spotkać na allegro i w sklepach w dość okazyjnych cenach. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Co do Hopów mam taką jedną uwagę - ostatnio przyglądałem się jak latają ludzie w lesie, 2 z nich miało komplet Hopów. Zaraz po wybiciu się z hopy oba koła przestawały się kręcić. To chyba doskonale obrazuje jak te piasty się kręcą (a raczej nie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoar Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 omen - nowe 240s za 230E komplet? bo ja za taką cenę bym może i wziął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 były kupiłem je.. i poszły na handel w PL już sprzedane.. a łądne białe.. kaseta 12-27 nie odpowiada mi totalnie wole slxa.. problem piast pozostaje.. podejmę decyzje w sklepie.. koła i korba chyba będą w tym miesiącu.. do końca czerwca będzie rama, widelec, stery, mostek i sztyca.. mam nadzieję, że całość powstanie do końca wakacji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 6 Maja 2010 Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Można użyć patentu Chrisa-włożyć pomiędzy bębenek a kasetę zszywki (pomaga) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Paowie pytanie mam.. odnośnie sztycy. ktoś coś słyszał jakieś opinie użytkowników bądz sam użytkuje ? Lite Carbon pękał a ta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 9 Maja 2010 Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Lite Carbon peka? Mam dwie i jest git. Ta znaczy jaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Zasłyszane opinie.. gdzieś nawet na forum czytałem u nas.. pytam o Titan Carbon.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.