Skocz do zawartości

[Rama] problem z tylnym widelcem.

gemet

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od razu przejdę do rzeczy mam ramę na której mi się wygodnie jeździ w tym tkwi problem,że jest ona krzywa to znaczy tył ramy jest do środka wgięty (patrz zał.)przez co koło przesunięte jest do środka. Z góry dzięki

post-128215-1271363258,85_thumb.jpg

Napisano

Opony są na 100% dobre, tylko jak chcę założyć koło to muszę (mocno) ciągnąć(od boku) za tylne widełki a jednocześnie pchać koło do przodu

Napisano

Co to znaczy dobre opony?

Skoro ledwie je przeciskasz tzn że są nie do końca dobre.

Niemniej jak udaje Ci się je przecisnąć i dalej nic nie ociera to wszystko gra, rama ma najwidoczniej wyjątkowo mocno wygięte widełki i tyle.

Napisano

Wygląda na to, że widełki nie wchodzą za nakrętki kontrujące konusy na piaście. Co nie ma nic wspólnego ani z oponą (zwłaszcza że załączone jest zdjęcie), ani z vałkami.

Są punkty gdzie naprawiają ramy, ale czy da się coś z tym zrobić nie wiem. I pytanie czy na pewno tylny widelec jest wygięty. Jaka to rama w ogóle ?

Dużo trzeba poszerzyć widełki żeby koło weszło ??

ps. temat wyedytowałem, zapoznaj się z regulaminem. pkt 2e

Napisano

nonsens jakis, wstaw lepiej zdjecie w pozycji zakleszczonej opony, bo ja tu nie widze zadnego zwezania sie, ktore by mialo to powodowac. Raczej jestem zdania tak jak lukaszs, ze nie wiesz, ze V-ki potrafia przeszkadzac w zdejmowaniu kola, a jest to naturalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...