gemet Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam Od razu przejdę do rzeczy mam ramę na której mi się wygodnie jeździ w tym tkwi problem,że jest ona krzywa to znaczy tył ramy jest do środka wgięty (patrz zał.)przez co koło przesunięte jest do środka. Z góry dzięki
lukaszs Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 chodzi Tobie o tylne widełki? bo na fotce mało widać
gemet Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Napisano 15 Kwietnia 2010 ta o tylne widełki i nie wiem czy można je wyprostować
lukaszs Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 taka jest rama wygięte do środka widełki pomagają utrzymać sztywność i lepiej amortyzują drgania.
gemet Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Napisano 15 Kwietnia 2010 może źle zrozumiałeś widełki są tak wgięte, że koło ledwo co wchodzi
wojtekkrakow Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 A jakiej szerokości masz opony? Może za duże dla tej ramy. Na zdjęciu wygląda wszystko ok, to standardowe wygięcie tylnych widełek.
gemet Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Napisano 15 Kwietnia 2010 Opony są na 100% dobre, tylko jak chcę założyć koło to muszę (mocno) ciągnąć(od boku) za tylne widełki a jednocześnie pchać koło do przodu
wojtekkrakow Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Co to znaczy dobre opony? Skoro ledwie je przeciskasz tzn że są nie do końca dobre. Niemniej jak udaje Ci się je przecisnąć i dalej nic nie ociera to wszystko gra, rama ma najwidoczniej wyjątkowo mocno wygięte widełki i tyle.
TocaS Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Wygląda na to, że widełki nie wchodzą za nakrętki kontrujące konusy na piaście. Co nie ma nic wspólnego ani z oponą (zwłaszcza że załączone jest zdjęcie), ani z vałkami. Są punkty gdzie naprawiają ramy, ale czy da się coś z tym zrobić nie wiem. I pytanie czy na pewno tylny widelec jest wygięty. Jaka to rama w ogóle ? Dużo trzeba poszerzyć widełki żeby koło weszło ?? ps. temat wyedytowałem, zapoznaj się z regulaminem. pkt 2e
Cycu85 Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 nonsens jakis, wstaw lepiej zdjecie w pozycji zakleszczonej opony, bo ja tu nie widze zadnego zwezania sie, ktore by mialo to powodowac. Raczej jestem zdania tak jak lukaszs, ze nie wiesz, ze V-ki potrafia przeszkadzac w zdejmowaniu kola, a jest to naturalne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.