marcinek3938 Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 http://www.kross.pl/rower/42-Hexagon_V4_.html http://www.kross.pl/rower/44-Hexagon_V3_.html czy http://www.unibike.pl/mission.html Mam zamiar kupić sobie w najbliższym czasie rower. Zastanawiam się nad wyżej wymienionymi propozycjami. Interesuje mię rower w cenie poniżej 1000 zł. Roweru mam zamiar używać na asfalcie i na szutrówkach (i czasami średnio trudne tereny). Chciałbym poznać opinie kogoś kto się na tym zna (i nie jest sprzedawcą, który chce tylko opchnąć swój towar), bo o sobie nie mogę tego powiedzieć. Chciał bym porównania między Kross Hexagon V4 i Unibike Mission, a także Kross Hexagon V3 i Unibike Mission. Osobiście to myślę o V4, ale nie wiem czy będzie mię na ten rower stać, dlatego napisałem też tą drugą opcje. Może macie jakieś inne propozycje? Na koniec powiem tylko, że mam ponad 192cm wzrostu i ok 100kg, więc potrzebuje coś solidnego i dużego. Z góry dziękuje!!!
marcinek3938 Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Napisano 16 Kwietnia 2010 Z trzech propozycji wybrałeś dwie Obydwa rowery bardzo podobne. tak naprawdę nie wiadomo, o które chodzi. Mógłbyś sprecyzować swoją odpowiedź??
opium24 Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Ja miałem podobny dylemat w zeszłym roku, na poczatku sezonu. Zastanawiałem się między A4 LEVEL krossa a Unibike EVOLUTION . Chodziłem porównywałem, testowałem i staneło na UNIBIKE. Moim zdaniem duzo lepsza jakość wykonania i za te same pieniądze Uni będzie lepiej wyposazony. Jako dobitny fakt dobrego wyboru na pierwszej trasce zaczepił mnie facio któremu pękł łąńcuch właśnie w Krosie. Na Uni evo pojezdziłem zeszły sezon bez najmniejszych problemów a po sezonie oddałem go dziewczynie a na posezonowych promo kupiłem UNIBIKE FLITE na hydraulicznych tarczówkach . Ogólnie moge powiedzieć tyle, testowałem i przymierzałem się do zakupu roweru dobre 2-3 miesiące śledząc fora czytając opinie etc i moge potwierdzić na 100% jedno zdanie które sie przewijało w wielu art. i postach : Unibike - najlepszy stosunek jakości do ceny . Polecam - Ps nie jestem żadnym przedstawicielem ani nie mam kasy od producenta za wypisywanie takich rzeczy możesz być pewny że jestem osobą prywatną i jest to moja, myślę, obiektywna ocena Pozdrawiam
Classified Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Hmm...uni wygląda na nieco lepszy osprzętowo, a jakościowo to odrobinę lepiej niż kross, a więc (prawie) to samo
afly Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 .... Jako dobitny fakt dobrego wyboru na pierwszej trasce zaczepił mnie facio któremu pękł łąńcuch właśnie w Krosie. ... Czy Kross skłasa łańcuchy? Mi sie wydaje że kupują już gotowe od KMC itp, a po drugie siostra ma Meridę i też łancuch pękł, tylko dlatego że jeździła na dużych przekosach oraz nie był smarowany. Więc nie rozumiem co producent ma do tego, tym bardziej ze nikt nie daje gwarancji na napęd bo jak wiadomo zużywa się.
kresowiak1993 Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Mam od 4 lat unibike'a mission. Jeżdzę coraz intesywniej, jadę do Chodzieży na pierwszy swój maraton. Mogę powiedzieć że w tym przedziale cenowym ok 1000 zł jest to naprawdę dobry rower. Jedyną powazną rzecz którą wymieniałem to była korba. Poza tym klocki hamulcowe ale to kwestia zużycia. Po 4 latach ponad 25 tys. km przerzutki są do wyregulowania. Jeżdzę nim wszędzie po mieście po asfalcie, szutrami, piachami po lasach. Spełnia moje oczekiwania. Polecam
afly Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Mam od 4 lat unibike'a mission. Jeżdzę coraz intesywniej, jadę do Chodzieży na pierwszy swój maraton. Mogę powiedzieć że w tym przedziale cenowym ok 1000 zł jest to naprawdę dobry rower. Jedyną powazną rzecz którą wymieniałem to była korba. Poza tym klocki hamulcowe ale to kwestia zużycia. Po 4 latach ponad 25 tys. km przerzutki są do wyregulowania. Jeżdzę nim wszędzie po mieście po asfalcie, szutrami, piachami po lasach. Spełnia moje oczekiwania. Polecam Czyli napędu jeszcze nie wymieniałes? Czy wraz z korbą jeszcze coś wymieniłes?
kresowiak1993 Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 jedynie korbę no i pedały bo mi się zerwał. A pedały firmy wellgo.
afly Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 jedynie korbę no i pedały bo mi się zerwał. A pedały firmy wellgo. To jest niemożliwe abyś przejechał 25tys km na jednym napędzie, jeżdząc typowo MTB mozesz na taki zestawie z trzema łańcuchami zrobić około 9tys km dbając o napęd, w przypadku szosy maksymalnie 14tyś km dbając o napęd, Panie kolega w kulki z nami Pan leci, nikt na tym forum nie przekroczył 14tys i jak pisałem jeździł tylko po szosie, u mnie napęd miał 700km i przez 60km przyjmował nowy łańcuch, na pewno nie masz przejechne więcej jak 7tys km ponieważ naped w Missionie jest z najniższej półki - o ile w ogóle masz ten rower
kresowiak1993 Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Może przesadziłem. Ale 20 tys. to na pewno mam skoro rocznie przejeżdzam zazwyczaj 4-5 tys. km jeżdzać cały rok również zimą. A korbę wymieniałem ubiegłego roku w czerwcu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.