zurawa123 Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam, muszę na szybko kupic koło na przód znalazlem cos takiego http://allegro.pl/item1001392571_kolo_26_przod_remerx_stozkowe_na_szybkozlacze.html remerx grand rock co o tym sądzicie i o tej aukcji czy nie ma w tym jakiegoś haczyka? P
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2010 Jedynym haczykiem jest waga koła Obręcz jest dobra i mocna ale ciężka. Szprychy pewnie też lotów średnich no ale jak koło za cene kompletu szprych to nie ma sie co dziwić
Patryke Napisano 16 Kwietnia 2010 Napisano 16 Kwietnia 2010 Jak nie zależy Ci na wadze i nie chcesz dużo inwestować to bierz Brat posiada taką obręcz i nawet na dość luźnych szprychach trzymała kształt
Mod Team Puklus Napisano 16 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 16 Kwietnia 2010 Jak pisałem obrecz cięzka ale mocna. Mam takie 2 jedna popękana wytzymała skakanie wiec śmiem twierdzić ze jest dobra (nie popękała z mojej winy po prostu ktoś ją ponadcinał ...). Piasta co prawda no name z tego co widze ale i tak warto moim zdaniem za ta cene.
zurawa123 Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Napisano 16 Kwietnia 2010 A dobra to biorę dzięki Temat do zamknięcia
Ashke Napisano 17 Czerwca 2010 Napisano 17 Czerwca 2010 Witajcie. Miałem problem ze swoją piastą i mi padła - nie wiem jak to zrobiłem, ale urwałem bieżnię od łożyska, która zapadła się do wewnątrz piasty ;/ Kupiłem właśnie takie koło od tego Sprzedawcy z allegro i jestem zadowolony z szybkości transakcji i z koła też Jak się sprawuje na rowerze jeszcze nie wiem - jak zamontuje napiszę wrażenia. Pozdrawiam
Ashke Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 Zapomniałem wspomnieć, że ja zakupiłem koło na tył. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Piasta ładnie się kręci, do tego odczuwam jakby większą sztywność tego koła w trakcie jazdy.
Andrew Napisano 21 Czerwca 2010 Napisano 21 Czerwca 2010 miałem te koła w makrokeszu. Po 100km luzy, po 200km ósemki. Szprychy bardzo kiepskiej jakości. Piasty mimo skręcenia luzów po chwili znowu je mają. Luzy trzeba skręcać co jakieś 150km. Niestety po kilku takich zabiegach, konusy, które są wykonane z gównolitu nie są już okrągłe. Trzeba je wymienić, najlepiej wraz z kulkami. Ponieważ zakup konusów dobrej jakości nie jest możliwy, zatem takie wymiany należy robić co około 1000km (przy prawidłowym dbaniu o koło). Teraz (mam nadzieję) służą dzielnie jako puszki do napojów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.