Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny] Tektro Auriga Comp - czy tak [lub jak] to ma działać ?!

marekgda

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Od prawie roku jestem posiadaczem tych tarczówek w rowerze merida crossway TFS 100D. Od momentu dotarcia działają bez zarzutu, bez problemu mogę postawić go na kole (na początku trzy razy przeleciałem przez kierownicę, zanim nie przyzwyczaiłem się do ich siły). Oryginalne klocki z tyłu padły mi po 3500km, przód jeszcze trzyma.

Ostatnio zauważyłem, że mam jakiś drobny wyciek przy przedniej klamce, nit trzymający rączkę klamki jest od spodu cały czas tłusty. Jak na razie nie zauważyłem wzrostu skoku manetki hamulca. Byłem z tym w serwisie, ale powiedzieli bym na razie obserwował, bo nie ma problemu :)

Rowerek jest jeszcze na gwarancji do końca maja i boję się, że jak się coś sypnie to już po gwarancji. Nie wiem zbytnio co mam robić, czy cisnąć serwis by wymieniali klamkę, czy czekać i obserwować?

Co może być powodem tego wycieku?

• 3 tygodnie później...

Witam

Troche odgrzewam temat.

Zmieniłem oryginalne klocki na KoolStopy. Pojeździłem troche po suchym, po mokrym, z góry i pod górę.

Wrażenia:

- lepsze od fabrycznych [lepsza modulacja i siła hamowania]

- żadnych problemów z dziwnymi dźwiękami

Na tą chwilę jestem z tych klocków zadowolony i przekonuję sie do hamulców hydraulicznych.

Pozdrawiam

ile kosztuje taka przyjemnosc i gdzie je kupiles ?

Chyba na forum nie można uprawiać reklamy. Znalazłem na Allegro i wygooglować tez coś można. Koszt to 57 zł za jeden komplet [tzn. zestaw klocków np. na tył - za przód+tył to 114 zł.]

Chyba na forum nie można uprawiać reklamy. Znalazłem na Allegro i wygooglować tez coś można. Koszt to 57 zł za jeden komplet [tzn. zestaw klocków np. na tył - za przód+tył to 114 zł.]

Zapomniałem - zamiennik klocków fabrycznych Tektro Auriga Comp to Kool Stop KS-D 620

Panowie podrzućcie jakiś sposób na odkręcenie tarczy moje 4 śruby są tak dokręcone że żaden wkrętak, ręcznie z młotkiem nie jestem w stanie tego ruszyć. Rower niedawno kupiony-600km przejechane

• 2 miesiące temu...

Witam.

SOrki za odświeżenie tematu ale muszę :icon_cool:

Kupiłem rower z hamulcami Tektro Auriga Comp. Tył bez zarzutu, a z przodu - prawy klocek dobrze działa a lewy cały czas jest blisko tarczy i obciera o nią. Zrobiłem tak jak było napisane w instrukcji obsługi ale nie pomaga. Klocek jest cały czas w tym samym miejscu.

Proszę o POMOC!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...